Sindre vant supersprinten

AVGJORDE PÅ SISTESLØYFA: Sindre Pettersen parkerte tetgruppa de siste meterne og vant supersprinten i skiskyting fredag.

AVGJORDE PÅ SISTESLØYFA: Sindre Pettersen parkerte tetgruppa de siste meterne og vant supersprinten i skiskyting fredag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sindre Pettersen måtte ut i en strafferunde etter tredje skyting, men vant likevel supersprinten i skiskyting i Obertilliach i Østerrike fredag ettermiddag.

DEL

Supersprint ble første gang testet i IBU-cupen i fjor, og da vant Vetle Sjåstad Christiansen. Konkurranseformen består av at alle på formiddagen går en kvalifisering i kort løype og med to skytinger. De 30 beste går videre til en fellesstart på ettermiddagen. Her er det noe lenger løype, det er fire skytinger og hver skytter har tre ekstraskudd.

I kvalifiseringen endte Sindre Pettersen på 8. plass, mens Sivert Bakken vant.
I finalen kontrollerte Sindre feltet på de to første rundene, men var i tet før han måtte i strafferunden etter tredje skyting. Han avanserte imidlertid oppover i feltet igjen og ut fra siste skyting var han i tetgruppa. Inn mot mål stakk han fra, og seiersmarginen ble ganske klar etter hvert.

Sindre kom i mål på vinnertida 13.53, og var 4,9 sekunder foran Lorenz Wäger fra Østerrike og 5,1 foran italienske Daniele Cappallari. Håvard Bogetveit ble nummer fire og Sivert Bakken nummer seks, mens vinneren av 20 km onsdag, Simon Fourcade, endte på 7. plass.

Sindre hadde femte tid på standplass og fjerde tid i løypa. I morgen står sprint på programmet i IBU-cupen i Østerrike.


Artikkeltags