Holund har fått «erkehakadølen» til å føle seg som nittedøl

"KONVERTERER": Kathrine Harstad har alltid pleid å kalle seg hakadøl - men etter gullet til Holund, føler hun seg nå mer som nittedøl.

"KONVERTERER": Kathrine Harstad har alltid pleid å kalle seg hakadøl - men etter gullet til Holund, føler hun seg nå mer som nittedøl. Foto:

VM-bragden til Hans Christer Holund har selvsagt vakt oppsikt også på bygdefolkets sosiale medier.

DEL

– Kan noen som kjenner HC Holund fortelle ham at han har fått meg - erkehakadølen - til å føle meg som en nittedøl, uttaler Kathrine Harstad fra Tøyenhaugen på Facebook. Hun fortsetter:

– Hans Christer Holund... FOR en ydmykhet, FOR en personlighet, FOR en stayer-evne. Og så er han nittedøl. Som jeg.

Harstad tagger sitt innlegg med #idagerviallenittedøler.

Sosiale medier var fulle av gratulasjoner og heia-innlegg etter at Holund tok sitt råsterke gull på den avsluttende VM-femmila søndag. Nittedølen rykket fra allerede etter 21 kilometer, og tok sitt etterlengtede gull etter å ha gått de tre siste milene i ensom majestet.

Nettverk Nittedal ble det litt diskusjon rundt hva slags supporterbygd Nittedal egentlig er.

– Hva slags skibygd er Nittedal egentlig?

Kari Berit Breie skrev her følgende innlegg:

"Gratulerer med gull på 5- mila til vår sambygding Hans Christer Holund! Var ute og gikk nå nettopp : ikke et flagg å se, ikke et jublende menneske- ikke noen åpne kafeer.. Hva slags skibygd er Nittedal?"

Innlegget fikk mange kommentarer. Flere la ut bilder som viser at det faktisk ble flagget flere steder i bygda.

Anne-Britt Henriksen skriver følgende: "Joda, det har vært flagg både her og der. Kafeer har vi ikke så mange av, men de som er her har i alle fall vært åpne."

Marita Nergård Halvorsen skriver dette: "Nittedal er skikkelig skibygd. Folk henger kanskje ikke ut flagg, men alle statusene på Facebook i dag handler jo om Hans Christer.."

Egil Hjorteset skriver: "De 5 minuttene fra det så ut som om russeren skulle hente inn HC, til vi skjønte at russeren var like sliten selv, tror jeg vi vil huske resten av livet".Artikkeltags