Dette er nittedølen som tok sølv i sommer-OL i 2017, nå er han tatt ut til vinter-OL

HELÅRSOLYMPIER: I 2017 tok Lars Agnar Hjelmeset sølv i friidrett under ungdoms-OL i Ungarn. I februar stiller han i langrenn under ungdoms-OL i Sarajevo.

HELÅRSOLYMPIER: I 2017 tok Lars Agnar Hjelmeset sølv i friidrett under ungdoms-OL i Ungarn. I februar stiller han i langrenn under ungdoms-OL i Sarajevo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sommeren 2017 tok han medalje i friidrett under ungdoms-OL. Nå er han tatt ut til å gå langrenn under vinterens ungdoms-OL i Sarajevo!

DEL

Siste uka av juli 2017 ble ungdoms-OL arrangert i Györ i Ungarn. Lars Agnar Hjelmeset løp da inn til sølvmedalje på 3.000 meter hinder med tida 8.37.59, to sekunder bak gullet og tre sekunder bak pers.

9.-16. februar 2019 arrangeres ungdoms-OL (European Youth Olympic Festival) i Sarajevo, og Lars er en av fire norske langrennsgutter som er tatt ut til å representere Norge. Det er de fire beste 18-åringene i norgescupen etter åpningshelga på Konnerud som får delta i ungdoms-OL og Lars får da med seg Andreas Bergsland fra Trøsken IL, Edvard Sandvik fra Kjelsås IL og Martin Kirkeberg Mørk fra Drammens Ballklubb.

Petter til Estland

Petter Thorslund Aadland lå også på vippen til å få turen til OL, men med 5. plass i norgescupen til nå skal han i stedet representere Norge under nordisk juniorlandskamp i estiske Otepää neste helg (25.-27. januar). I tillegg til Petter stiller brødrene Aleksander og Nikolai Elde Holmboe fra Bærums Verk/Hauger Idrettsforening, Jonas Vika fra MjøsSki, Mikkel Waldeland Gautvik fra Molde og Omegn IF og Stian Grønli fra Fet SK.

Denne helga er det for øvrig verdenscup for seniorer i Otepää, og Hans Christer Holund skulle i utgangspunktet ha gått 15 km der. Han har imidlertid slitt med en forkjølelse etter Tour de Ski og har sagt fra seg plassen. Daniel Stock kommer inn i stedet.

Artikkeltags