Takket mamma og pappa i Nittedal: OL-bronse til Holund

TOK TRIPPEL: Medaljevinnerne på 30 kilometeren; f.v. Martin Johnsrud Sundby (sølv), Simen Hegstad Krüger (gull) og Hans Christer Holund (bronse).

TOK TRIPPEL: Medaljevinnerne på 30 kilometeren; f.v. Martin Johnsrud Sundby (sølv), Simen Hegstad Krüger (gull) og Hans Christer Holund (bronse). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nittedøl Hans Christer Holund tok bronsemedalje i OL-debuten i 30 kilometer fellesstart med skibytte.

DEL

Holund kom inn 9,9 sekunder bak klubbkollega i Lyn; Simen Hegstad Krüger, som tok gullet på tida 1 time 16 minutter og 20 sekunder.

Martin Johnsrud Sundby fikk sølv, 8 sekunder bak Krüger og et drøyt sekund foran Holund.

Det ble altså trippel norsk i søndagens åpningsdistanse for langrennsgutta i OL i Pyeongchang.

Holund prøvde et rykk etter 21 kilometer, men lyktes ikke helt. Neste runde gjorde Krüger et rykk, som viste seg å holde helt inn. Lyn-løperens prestasjon var spesielt imponerende siden han fikk et realt mageplask helt i starten og måtte hente inn et halvminutt på den klassiske biten.

Den siste kilometeren mot mål økte Sundby tempoet i et forsøk på å hente inn Krüger, og Holund var den eneste som klarte å henge på.

En fantastisk prestasjon 28 år gamle Holund, som i 2008 ble juniorverdensmester, men som har brukt mange år på å kjempe seg opp i verdenstoppen på seniornivå.

- Langrenn er en individuell sport, men jeg har ikke kommet dit jeg er alene. Jeg må spesielt takke mamma og pappa, sa en tydelig rørt Holund til TV Norge.

Holunds foreldre bor på Rotnes.

- Det var vel ingen i verden som trodde jeg skulle ta medalje i dag. Jeg tenkte selv at 15 kilometer skate er den øvelsen der jeg har størst medaljesjanser, la nittedølen til.

Neste øvelse Holund skal gå er nettopp 15 kilometer skate, eller fristil, som starter førstkommende fredag klokka 07.00.

Les også: Disse klokkesletta ser du nittedølene i OL

Artikkeltags