Brøt barriere og sikret NM-bronse

FØRSTE NM-MEDALJE: Sebastian Plows spurtet inn til NM-bronse på 400 m under senior-NM i friidrett.

FØRSTE NM-MEDALJE: Sebastian Plows spurtet inn til NM-bronse på 400 m under senior-NM i friidrett. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sebastian Plows (18) fra NIL overrasket positivt og ble nummer tre på 400 meter under senior-NM i friidrett i Haugesund. Nittedølen tangerte sin to uker gamle pers da han gjorde 50.15.

DEL

– Jeg hadde et lite håp om medalje her i dag. Jeg hadde tredje beste årsbeste, og fjerde beste personlige rekord. Så jeg var klar over at det lå muligheter i denne finalen med en god sportslig prestasjon, oppsummerer han etter en glimrende spurt. Sølvet gikk på 49,53.

Hadde mest krefter

– Helt der er ikke jeg innendørs. I dag var det kampen om bronsen som talte for meg, sier Sebastian, som sikret medaljen etter en feiende frisk spurt der han passerte Espen Tvedt.

– Jeg vil ikke kalle det taktisk løping. Jeg ga det jeg hadde uten å gå helt i kjelleren. På oppløpet hadde jeg tydelig mye mer krefter enn min hardeste konkurrent om tredjeplassen, konstaterte en glad bronsevinner.

Sebastian har nå konkurrert tre helger på rad.

– Jeg hadde to konkrete målsetninger for helga. Først av alt ville jeg til finale. Klarte jeg det var jeg klar over at det kunne bli medalje på en god dag, oppsummerer han.

Bedre taktisk

I fjor ble Sebastian nummer seks i finalen. Karsten Warholm vant i Bærum. Han løp ikke denne helga.

– Den gang måtte jeg gi alt for å gå videre. I finalen for et år tilbake var jeg rett og slett sliten. Jeg er betydelig sterkere i år, understreker Sebastian, som vant sitt forsøksheat på 50,66.

– I helga kunne jeg løpe langt bedre taktisk uten å ta ut alt i forsøket. Jeg sparte rett og slett krefter til finalen, presiserer han.

Til junior-NM

Etter helgas resultater er Sebastian en av de store favorittene under junior-NM i Ulsteinvik om fire uker.

– Jeg regner med at jeg reiser, men det er ikke helt sikkert. Det er en lang og tidkrevende tur, og det er vanskelig med overnatting i området, sier Sebastian, som har noen uker på seg før den avgjørelsen må tas.

Under junior-NM i fjor ble Sebastian nummer fire på 400 meter.

Klubbkameraten Jonathan Jacobsen (20) ble da nummer tre. Førsteårssenioren er imidlertid skadd, og stod derfor over helgas mesterskap i Haugesund.

Artikkeltags