Marthe tok NM-gull i friidrett: – Dagsformen avgjorde

TOK GULL: Marthe Hjelmeset vant 800 meter på årets UM. Dette er første gang Nittedal-jenta er gammel nok til å delta på et nasjonalt mesterskap.

TOK GULL: Marthe Hjelmeset vant 800 meter på årets UM. Dette er første gang Nittedal-jenta er gammel nok til å delta på et nasjonalt mesterskap. Foto:

Av

Marthe Hjelmeset (15) tok Nittedal ILs eneste gull under årets UM (NM for yngre) i friidrett på Jessheim. Favoritten vant 800 meter på 2.18,30.

DEL

– Det er jeg strålende fornøyd med, oppsummerer hun etter helgas eneste virkelig gode løp. – Dette ble noen merkelige dager. Jeg gjør en veldig svak 1.500 hinder på fredag. Lørdag tar jeg gullet, mens kroppen overhodet ikke fungerte søndag da jeg skuffet på 2.000 meter, konstaterer hun.

– Her var dagsformen totalt forskjellig. På 800 var jeg på hugget hele veien, forteller Nittedal-jenta, som innrømmer at hun håpet på tre medaljer.

Kontroll

Marthe har norsk årsbeste på 800 meter med 2.17,40. På hinder er hun nummer tre og på 2.000 nummer fire.

– Det var bare på min favorittdistanse jeg virkelig leverte her på Jessheim. Da var jeg imidlertid på hugget, sier Marthe, som pleier å holde fart i feltet. Det gjorde hun ikke lørdag.

– Jeg lå i rygg på de beste, og kontrollerte feltet. Mot slutten hadde jeg mye krefter, og selv følte jeg at jeg kontrollerte dette, sier Marthe etter sitt første nasjonale mesterskap. Hun var sekundet over persen på 800 meter.

– Men det teller ikke. Her var det kampen om medaljene som stod i fokus, påpeker hun.

Storebror Lars Hjelmeset var syk og løp ikke i helgen.

Glad for bronse

Tirill Lappegård (16) tok sin første UM-medalje da hun ble nummer tre i slegge på Jessheim. Med 47,03 var hun bare tre meter bak de to beste.

– Jeg har vel aldri vært så tett på dem, sier Tirill, som også ble nummer fem i diskos.

– Det var veldig vanskelige forhold med regn, vind og få varmegrader i luften lørdag. Jeg stod derfor over kulekonkurransen som gikk like før slegge, sier Tirill, som tror dét var en av grunnene til at hun var så tett på de beste.

Artikkeltags