Engevik (16) utslått i forsøket i U-18 EM

Artikkelen er over 2 år gammel

Hannah Berntzen Engevik (16) ble utslått i forsøket på 2000 meter hinder under U-18 EM i Ungarn. Nittedal-jenta løp inn til 7.08,58.

DEL

Tangering av pers på 7.01 ville vært helt på grensen til en plass blant de 15 som fikk finale.
– Mitt klare mål her i helgen var å få min første EM-finale, sier Hannah som gjorde sitt første internasjonale mesterskap på bane. Hun løp stort sett mot jenter som var året eldre.
– Neste år er det U-18 VM. Her pleier ikke Norge å sende utøvere. Vi deltok i alle fall ikke på mesterskapet i Kenya i fjor. Derfor kan det bli en stund til neste store internasjonale mesterskap for meg, beklager Hannah.

Gjorde det hun kunne

Sammen med storebror og trener Mathias (22) hadde hun studert deltakerlistene.
– På en veldig god dag så vi at en finaleplass kunne være innen rekkevidde, sier Mathias som selv har gitt seg på grunn av skader.
Hannah presiserer at hun gjorde det hun kunne.
– Jeg traff overhodet ikke på vanngrav-passeringene her i dag. Det ødela rytmen i løpet, og jeg ble fort stiv. Ellers hadde jeg friske bein. Så dette burde jeg nok fått litt mer ut av, understreker hun.
Hannah var syv sekunder bak pers.
– Det å senke sine bestetider i store felt som dette på hinder er ikke lett. Det blir veldig mye knuffing over hindrene, og det er ikke lett å gjøre sitt løp. Hjemme er det få hinderløp, og ofte er deltakelsen heller tynn, understreker Hannah.


NM neste

Litt ut i august går senior-NM, junior-NM og UM (NM for yngre) på rekke og rad. I vinter ble Hannah en og to på 800 og 1500 meter innendørs i sin aldersklasse.
– Nå gleder jeg meg til de nasjonale mesterskapene. U-18 EM var sesongens store mål. Nå ser jeg fremover. Jeg har perset meg med tre sekunder på 1500 meter til 4,37. Her har jeg enda mer inne, mens jeg ikke er fornøyd med 800 denne våren, sier Hannah som også har løpt ned sin bestetid på hinder.Artikkeltags