Gå til sidens hovedinnhold

Lover bra for OL-deltakelsen: – Kjørte råbra i X Games

Artikkelen er over 3 år gammel

Christian Nummedal var meget fornøyd med 5. plassen i den prestisjefylte konkurransen X Games.

Nummedal, som snart reiser til OL i Sør-Korea, skulle egentlig ikke delta i X Games som var i helgen. Han var på forhånd tatt ut som 1. reserve, men fikk etterhvert bekreftelse om deltakelse, i herrenes ski Big Air-finale i Aspen. Siden Christian er i USA, tar vi en telefon til faren Terje Nummedal.

– Christian var kjempefornøyd med kjøringen sin, ut ifra det målet han hadde satt seg. Sånn sett var det 100 prosent leveranse, han kjørte rett og slett råbra, forteller han. Christian fikk 70 poeng.

En drøm
Vinneren ble svenske Henrik Harlaut med 86 poeng. Intet mindre enn fire av åtte i finalen var fra Norge. Andreplassen gikk til Øystein Braaten med 84 poeng. Braaten kom inn som aller siste reserve.

– Nest etter OL, så er X Games det største en skiutøver kan oppleve. Det å komme til X Games har vært en drøm helt siden barndommen, som nå ble virkelighet for Christian, sier Terje.

OL-nerver?
Og som Varingen skrev i forrige uke, skal Christian være med å forsvare Norge i Vinter-OL i Sør-Korea. Snart setter Hakadals-gutten kursen mot Trysil, der landslaget skal ha samling og oppkjøring til OL. Etter det reiser altså troppen til Pyeongchang.

– Hvordan er nervene nå?

– Det er klart at alle er spente. Det blir viktig å ha fullt fokus på arbeidsoppgavene, så får resultatene komme i etterkant og som en konsekvens av gjennomførte arbeidsoppgaver, sier Terje.

Slopestyle i OL
Christian kjører Slopestyle i OL. Han gjør det godt i begge deler, men har i år gjort det best i Big Air. Så langt har han en delt 1. plass sammenlagt i World cup, med en gjenstående konkurranse.

– For ski er det kun Slopestyle som er OL-gren. For snowboard er det annerledes da de har OL-gren i både Big Air og Slopestyle, forklarer Terje Nummedal.

Christian har også kjørt world cup i slopestyle i USA de siste helgene. I Snowmass ble det 37. plass. Det var utrolig høyt nivå i denne konkurransen. I Mammoth endte han på 24. plass.

Kommentarer til denne saken