Gå til sidens hovedinnhold

Norway Cup: GIFs og NILs jentelag alene igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

GIFs jenter 15 og NILs jenter 16 er nå alene igjen av de lokale lagene i Norway Cup, men begge er klare for kvartfinale i A-sluttspillet fredag formiddag.

Nittedalsjentene slo Lambertseter 1-0 i 8.delsfinalen torsdag og møter Kongsvinger i kvartfinalen kl 11.15 på bane 5 fredag. De ble puljetoer bak Åsane, som også henger med i sluttspillet. Kongsvinger har i begge de foregående rundene tatt seg videre etter straffespark, først med 4-2 mot brasilianske Alunorte og torsdag ettermiddag med 6-5 mot Nesbyen. Vinneren av kvartfinalen møter Hødd eller Sunndal i semien.

GIFs jenter 15 hadde ingen problemer i sin 8.delsfinale og vant hele 7-1 over Stordal. Men i kvartfinalen fredag klokka 10.00 på bane 6 får de en habil motstander i Nore Neset/Os. GIF hadde 22-1 i målscore i sin pulje, men bergenslaget gikk gjennom gruppa med 22-0 og vant 8-0 over Bjørn i sin 8.delsfinale. Vinneren av kvartfinalen møter Herd eller Kolbotn i semien.

Det er for øvrig verdt å merke seg at begge puljetoerne bak NIL og GIF også er klare for kvartfinale. Surnadal i J16 (møter Åsane) og Vindafjord i J15 (møter Ekholt).

B-sluttspill

At enkelte puljer er sterkere enn andre kan vi også se i jenter 14 år. Nittedalsjentene gikk glipp av A-sluttspillet med ett måls margin, og spilte seg torsdag helt fram til semifinale i B-sluttspillet etter seirer mot Lom (2-1) og Urædd (3-2). I semifinalen ble imidlertid Osterøy for sterke. Osterøy oppnådde seks poeng i pulja, men havnet likevel i B-sluttspill på færre scorede mål enn Haugar og svakere målforskjell enn puljevinner Gjøvik/Lyn – som de slo. I B-sluttspillet har Osterøy vunnet stort. Finalemotstander blir Træff, som var i samme pulje, og da tapte alle tre matchene. I B-sluttspillet har de derimot funnet flyten og spilt seg helt fram til finale med fem strake seirer!

I B-sluttspillet i jenter 13 år vant GIF-jentene torsdag formiddag 1-0 over Lambertseter i 16.delsfinalen, men i 8.delsfinalen mot Vallset ble det tap 1-2. Vallset tok fire poeng på fire kamper innledningsvis og ble puljefemmer, men har siden vunnet tre strake kamper i B-sluttspillet.

De yngre

I gutter 12 år har NIL avsluttet turneringa i dag med seier 3-1 over Abildsø før italienske Cinisello ble altfor gode og vant 7-0. GIFs to og Varpes ene jentelag i 12-årsklassen, samt NILs to jentelag i 11-årsklassen hadde spillefri i dag, men avslutter med to kamper hver i morgen.

Da skal også mesteparten av 3v3-turneringa avvikles med flere lokale lag i aksjon.


Kommentarer til denne saken