Stor dugnadshelg på NILs skistue

NIL ski
langrenn
skistua s¿rli *** Local Caption *** <BI>DUGNAD.<I> Noen av dugnadsfolkene som var i sving med  bygge ferdig NILs nye skistue p S¿rli da Varingen m¿tte opp. Fra venstre: ¯ystein Ebeltoft Andersen, Kenneth Heggebakken, Ulf Dobloug, Stig Ringstad, Knut Nystad og Per Halvorsen.

NIL ski langrenn skistua s¿rli *** Local Caption *** <BI>DUGNAD.<I> Noen av dugnadsfolkene som var i sving med bygge ferdig NILs nye skistue p S¿rli da Varingen m¿tte opp. Fra venstre: ¯ystein Ebeltoft Andersen, Kenneth Heggebakken, Ulf Dobloug, Stig Ringstad, Knut Nystad og Per Halvorsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne helga håper styret i NILs skigruppe at mange ildsjeler stiller opp og gjør en dugnadsinnsats slik at lysløypa, skistadion og skihytta på Sørli er klare for vinteren.

DEL

– Siden 20. juni i år har mange av skigruppas drøyt 600 medlemmer, pluss en del andre frivillige håndverkskyndige nittedøler, jobbet dugnad først og fremst for å renovere eksisterende skistue og føre opp tilbygget til den nye skistua her på Sørli, forteller anleggsansvarlig i NILs skigruppe, Ulf Dobloug.

Skistua

Skigruppa teller i dag rundt regnet 400 aktive langrennsløpere. I tillegg kommer støttemedlemmer. Det medfører at gruppas totale medlemsmasse består av godt og vel 600 skientusiaster. Skistua, som ble bygget på Sørli for 20 år siden, hadde ikke lenger kapasitet til å ta imot og betjene alle kafégjestene på store utfartshelger vinterstid. Nå har skistua blitt nesten dobbelt så stor. Gammel og ny del har en samlet gulvflate på 228 kvadratmeter.

Foruten kafé- og møtedelen er skistua også utvidet med et nytt, stort garasjeanlegg i sokkeletasjen. Her får en av Skiforeningens preppemaskiner fast garasjeplass i tillegg til blant annet klubbens egne snøscootere og her kan de mobile snøkanonene stå tørt og trygt forvart når de ikke er i bruk. I den utvidede sokkeletasjen skal det også innredes et lite reparasjonsverksted. Dermed slipper en å stå ute i all slags vær for å få reparert utstyr.

Snøkanoner

– Skigruppa mottok tidligere i år en gavesjekk på 700.000 kroner fra Sparebankstiftelsen Jevnaker, Hadeland og Nittedal. For disse pengene kjøper vi inn en ny mobil snøkanon med nødvendig tilbehør. Vi har dessuten fått i stand en låneavtale for ytterligere en mobil snøkanon til i vinter.

– Dermed får vi i år god kapasitet til å kunne starte med tidlig snøproduksjon inne på skistadion og ute i lysløypenettet her på Sørli. Det ser vi fram til, sier Dobloug.

Lysløypa

Helgas store dugnad er delt i to. Et arbeidslag skal jobbe på skihytta, mens den andre gjengen får i oppdrag å kviste og rydde i traseen for lysløypa. Det er viktig å få en mest mulig plan løypetrasé. Dermed trengs det ikke store mengder med snø før vi kan åpne årets skisesong her på Sørli til glede for både store og små skientusiaster, sier Ulf Dobloug.


Artikkeltags