GIF-stafett kommende helg – og så strømmer det på

6. JANUAR: Startskuddet for GIF-stafetten smeller allerede om en uke.

6. JANUAR: Startskuddet for GIF-stafetten smeller allerede om en uke. Foto:

Vintersesongen startet allerede i desember med Hakadalsrennet over to dager, men i 2019 er det GIF-stafetten som står først på agendaen.

DEL

To år på rad måtte arrangementet flyttes, men i fjor fikk GIF arrangert selv i Bjønndalen. Det håper de på i år også. Datoen er søndag 6. januar. Den første helga i januar arrangeres også første del av skiskytter-NM, som nok vil avgjøre om det blir verdenscup eller IBU-cup på Sindre Pettersen framover.

Neste renn med en lokal klubb står Nittedal Hundekjørerklubb for lørdag 12. januar, men arenaen blir Nordåsen i Nannestad. Denne helga er det også tredje runde i Bringserien i håndball.

Helga etter foregår andre del av KM i innefotball i LSK-hallen, mellom 17. og 20. januar.

Så er det småalpinistenes tur. Hakkebakkerennet i Hakadal står på plakaten søndag 27. januar.

Helga etter er det langrennsløperne som samler seg på Sørli. Fischerrennet med skibytte samler alltid et stort deltagerantall, men i å kan det bli noen færre siden rennet ikke inngår i noen av regionscupene.

Samme weekend er forhåpentligvis også noen av våre lokale hundekjørere i Frankrike der VM arrangeres fra 30. januar.

Samme helg (2.-3. februar) er det også fjerde runde i Bringserien i håndball, og Nit-Hak har hjemmebane i denne runden. Det blir to kamper lørdag og en søndag i Lihallen.

I slutten av februar arrangerer Hakadal IL FIS-renn i Varingskollen (23.-24. februar) , mens de har kvalikrenn til hovedlandsrenn og Telenorlekene i midten av mars (16.3).

Denne helga arrangerer også Nittedal Hundekjørerklubb andre del av NM på Nordåsen, med blant annet gutt/pikemesterskapet.

I tillegg til de faste rennene er det i år lagt ekstra vekt på langrennskarusellen Bygda på langs. Første renn gikk i Hakadal allerede 6. desember, og det er lenge til det andre. Men da kommer de på rekke og rad: 22. januar hos NIL, 29. januar hos GIF, 6. februar hos NIL og 14. februar hos GIF. Før det blir en måneds oppladning til bygdemesterskapet hos HIL, som avslutter karusellen 14. mars.

Og ute i Europa konkurrerer Hans Christer Holund (langrenn), Thea Louise Stjernesund (alpint) og Christian Nummedal (freeski) i verdenscupen.

Artikkeltags