Thea tok nye verdenscuppoeng

TO RENN, TO FINALER: Thea Louise Stjernesund fra Hakadal IL har kjørt to verdenscuprenn i sin karriere og kommet til finalen i begge.

TO RENN, TO FINALER: Thea Louise Stjernesund fra Hakadal IL har kjørt to verdenscuprenn i sin karriere og kommet til finalen i begge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Thea Louise Stjernesund fra Hakadal IL endte til slutt på 23. plass i slalåmrennet i finske Levi etter å ha kjørt seg opp fra 25. plass etter første omgang.

DEL

Thea debuterte i verdenscupen med en fantastisk 9. plass i storslalåm i Sölden i Østerrike i oktober etter å ha vunnet europacupen i disiplinen i fjor. I slalåmdelen av europacupen ble hun da nummer åtte.

Men verdenscupen er noe helt annet. Thea hadde startnummer 46 i Levi, og kjørte i mål på 47.09. Mikaela Shiffrin fra USA som ledet brukte 45.06. I andre omgang var Thea nest best da hun kom i mål, men på NRK kommenterte Kjetil André Aamodt at hun burde vært noen tideler bedre for å være helt fornøyd.

Thea endte på 23. plass, men hadde vært nummer 18 med tre tideler bedre tid. Hun slo imidlertid lagvenninnen Maren Skjøld med to hundredeler. Maren lå på 18. plass, men ble nummer 24. Nina Løseth, som lå på 10. plass etter første omgang, ble beste norske med 9. plass totalt.

Mikaela Shiffrin vant rennet, men var bare drøye sekundet raskere enn Thea i andre omgang. Avstanden ble totalt 3,14 sekunder. Slovakiske Petra Vlhova var slått av Shiffrin med 58 hundredeler totalt og avanserte fra 3. til 2. plass, mens østerrikske Bernadette Schild avanserte ni plasser med beste tid i andre omgang og knep 3. plassen 79 hundredeler bak. Det var to foran svenske Frida Hansdottir, som falt fra 2. til 4. plass. Sverige hadde imidlertid med fem damer i finalen.

Thea fortalte til NRK at hun var svært overrasket over at hun kvalifiserte seg til 2. omgang. – Det har vært tøft på trening denne uka, så jeg var ikke forberedt på det. Men da fikk jeg tilbake litt av trua på meg selv. Men samtidig ble jeg også litt nervøs foran andre omgang.

– Jeg tenkte ikke spesifikt på plassering, men må nok risikere noe mer. Jeg skulle gjerne kjørt de fem siste portene i henget før flata om igjen, for der tapte jeg mye fart. Men underlaget varierte, så det var vanskelig å vite hvor hardt det var fra port til port.

– Det er en kul bakke her i Levi, ekstremt bratt noen steder og veldig flatt andre. Sölden var også utfordrende, så jeg føler at jeg har fått prøve noe av det vanskeligste i verdenscupen allerede nå i starten, sa Thea.Artikkeltags