SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Kort opptur for Norge

Joshua King var skarp på topp for Norge mot San Marino, men måtte ut med antydning til strekk. Han spiller etter all sannsynlighet ikke søndag, og Norge skal få slite med å slå Nord-Irland.

Joshua King var skarp på topp for Norge mot San Marino, men måtte ut med antydning til strekk. Han spiller etter all sannsynlighet ikke søndag, og Norge skal få slite med å slå Nord-Irland. Foto:

Vi tror ikke på seier søndag.

DEL

SøndagskupongenJa, det var gøy med 8-0 mot San Marino, men det var mot en gjeng som knapt hadde klart seg i norsk 3. divisjon. Søndag venter Nord-Irland, som er gode for tiden. Og Norge er uten Joshua King. Jeg tror ikke de vinner.

Det gjør derimot Tyskland, Danmark og Polen i de neste tre kampene, alle på hjemmebane. Vi sparer i all hovedsak garderingene til bunnen, der vi skal til spansk og italiensk nivå to.

Innleveringsfrist søndag kl. 17.55. Lykke til!

1. Norge - Nord-Irland  (U)B

Siste kamp i VM-kvalifiseringen dominerer søndagsbongen. Tross tap mot Tyskland torsdag, er gjestene sikret 2.-plass og playoff til VM fra gruppe C. Norge fikk en opptur med 8-0 mot Nord-Irland, men jeg stoler slett ikke på dem av den grunn – San Marino var virkelig svake.

2. Tyskland - Aserbajdsjan  H

Tyskland er selvsagt på vei til VM, de har vært suverene i gruppe C. Det er virkelig en fantastisk generasjon som utgjør «Die Mannchaft» nå, styrt av Toni Kroos, og med verdensklasse på omtrent samtlige plasser. Aserbajdsjan er sjanseløse!

3. Danmark - Romania  H

Åge Hareide har etter hvert vunnet danskene over på sin side, etter en noe treg start på VM-kvaliken. Spillerne vil etter sigende ha ham med videre, uansett om det blir tur til Russland eller ikke. Torsdag ble det 1-0 borte over Montenegro, noe som fort gir dem 2.-plass og playoff i pulje E. Romania skal ikke til VM, og Danmark skal vinne i Parken.

4. Polen - Montenegro  H

Polen har i likhet med naboene Tyskland en flott generasjon. De gikk på en stjernesmell i Danmark to kamper tilbake, men har vunnet de to siste, og knuste Armenia 6-1 borte på torsdag. Montenegro tapte for Danmark, og er nødt til å vinne for å ha sjanse til å klare playoff. Det klarer de neppe, Polen er for gode.

5. Kasakhstan - Armenia  (HU)B

De to bunnlagene i gruppe E, og hjemmelaget er verst. Det renner inn med baklengs, etter åtte kamper hadde de sluppet inn 22 mål! Armenia er nesten like ille, men bare nesten. De får være favoritter, men jeg bruker uansett den hele her.

6. Slovenia - Skottland  B

Så er vi over i gruppe F, der Slovenia nå i realiteten er sjanseløse på å nå VM. De kan gå forbi Skottland med seier her, men vil uansett ikke klare å smette forbi Slovenia, som skal slå Malta hjemme søndag. Uansett er det Skottland som har kontroll på 2.-plassen, og jeg tror ikke de slipper grepet. Skottene har fire seire og en uavgjort på de fem siste.

7. Litauen - England  B

Her skal det være voldsom nivåforskjell. England har vært gode i kvaliken, Litauen har bare Malta bak seg i gruppe F. «Three Lions» har frustrert mange i mange år, men det er i sluttspill. I kvalifiseringene har de vært gode, ikke minst til de siste mesterskapene.

8. Slovakia - Malta  H

Slovakias sjanse til å nå VM i Russland, er hvis Skottland snubler i Slovenia. Det kan jo skje, og uansett er det jo bare å sette en H. Malta har aldri vært i VM, og kommer aldri til å komme dit. Miniputten er sist i gruppe F, og taper selvsagt her.

9. Córdoba - Alcorcón  (H)U

Så er vi i spansk Segunda, der ingen av disse har hatt noen god start. Verst ute er Córdoba, laget fra den eldgamle byen er under streken. Alcorcón er tre poeng over, men har to strake tap. To svake og formsvake lag – lukter U!

10. Granada - Lugo  (H)U

Granada startet med fire uavgjorte og så et tap. Men nå er de to siste vunnet, så de er på gang. Lugo begynte også svakt, men nå har de fire strake og har klatret opp på 3.-plass. Med andre ord vanskelig, men jeg biter meg merke i at Granada er uten hjemmetap.

11. Real Zaragoza - Numancia  U(B)

Real Zaragoza har ikke startet bra, de har bare én seier og ligger såvidt over streken. Numacia topper på nivå to i Spania, men det er mest på grunn av plettfri hjemmestatistikk. Spiller gjerne U borte, og Zaragoza spiller gjerne U hjemme!

12. Novara - Frosinone  (U)B

Så er vi i italiensk Serie B, der Novara like over streken tar imot serieleder Frosinone. Det er grunn til å legge merke til at lederlaget bare har ett poeng på de to siste, men Novara virker likevel såpass svake at jeg heller mot en B.