SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Norge klarer ikke å vinne igjen

Norge får det tøft mot solide Nord-Irland.

Norge får det tøft mot solide Nord-Irland.

Av

Norge får det langt tøffere på Ullevaal, enn de gjorde borte mot San Marino.

DEL

OddstipsNorge - Nord-Irland U

VM-kvalifisering herrer, fotball. 8-0-seieren borte mot San Marino var en etterlengtet opptur etter at det norske herrelandslaget gikk så til de grader på trynet borte mot Tyskland.

Når det er sagt, så skulle det da for fanken bare mangle at Norge rundjulte denne lille fjellprovinsen nord i Italia.

Det er vanskelig å bedømme nøyaktig hvor man har dette Norge-laget. Lars Lagerbäck trengte tid med Island, og i hans første kamper som norsk landslagssjef har det vært svært ustabilt.

Norge er altså helt uten mulighet for VM-spill i Russland neste sommer. Det beste man kan håpe på er en 3.-plass i gruppen, men ettersom Tsjekkia møter San Marino hjemme blir det (mest sannsynlig) ikke mer enn 4.-plass.

For Lars Lagerbäck handler denne kampen å få dyrket stammen av spillere han vil ha med seg inn i EM-kvaliken neste høst. Han fortsetter med Markus Henriksen og Sander Berge sentralt på midten. De var gode mot San Marino, men den rutinerte sjefen vil se hvordan det klarer seg mot enda bedre motstand.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Det rapporteres om fire endringer på det norske laget som slo San Marino. Alexander Søderlund erstatter en skadet Joshua King, Stefan Johansen tar plassen til Martin Linnes på venstrekanten, Ørjan Nyland tar plass mellom stengene og Tore Reginiussen tar tilbake den ene stopperplassen.

Norges lag (4-4-2): Ørjan Nyland - Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Birger Meling - Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Markus Henriksen, Stefan Johansen - Alexander Søderlund og Alexander Sørloth.

Nord-Irland kommer til Norge som nummer fem på toertabellen. Det er de beste toerne i de ni VM-kvalifiseringsgruppene som får mulighet til å spille playoff. Før den aller siste kampen i kvalifiseringen er det Wales, Kroatia og Skottland som kniver om å ikke falle ned på den sure 9.-plassen. Alle tre har elleve poeng på toertabellen (poengene mot laget som ligger sist i gruppen trekkes fra). Nord-Irland har 13 poeng, og mye skal gå galt for at det ikke blir playoff. Nordirene har en god målforskjell, og ett poeng borte mot Norge sikrer dem i realiteten playoff-mulighet.

Det er imponerende hva Nord-Irland har fått til. Landet har bare 1,8 millioner innbyggere, men imponerte i fjorårets EM-sluttspill. Nå er de i ferd må ta seg til VM.

Nord-Irland har bare sluppet inn fem mål på ni kamper i VM-kvalifiseringen, og det var i de to kampene mot Tyskland. De har ikke de største stjernene, men de har elleve menn som kjemper for hverandre. West Brom-trioen Johnny Evans, Chris Brunt og Gareth MacAuley utgjør stammen i den bakre femmeren. Kaptein Steven Davis er en viktig mann på midtbanen både for landslaget og klubblaget Southampton, og spissparet Josh Magennis og Kyle Lafferty sørger for scoringene. Duoen står med tre mål hver i VM-kvaliken.

Spørsmålet er hvilken prioriteringer landslagssjef Michael O'Neill gjør. Viktige Evans og Davis får karantene i en eventuell playoff om de får gult kort mot Norge. Det samme gjelder Corry Evans, Josh Magennis, Oliver Norwood og Stuart Dallas. O'Neill kan gamble på at playoff-plassen er sikret, og dermed sende ut et noe B-preget mannskap, eller han kan kjøre på med alle sine beste menn.

Jeg tror det blir en mellomløsning. Jeg tror Nord-Irland kommer til Oslo med mål om å ta det ene poeng de trenger for å sikre playoff. Parkerer de bussen skal Norge få det tøft. Det norske angrepsspillet har, sett bort fra kampen mot San Marino, vært langt fra overbevisene i denne kvaliken, og nå mangler man i tillegg Joshua King. For meg er denne kampen en klar U. Innsats 100 kroner. Spillstopp 2040.

Vårt tips: Norge - Nord-Irland 2,35 - 3,10 - 2,75 U