SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Haugesund sliter i Oslo

Haugesund  20170618.
En tydelig fornøyd Haugesunds Fredrik Pallesen Knudsen etter kampslutt. Haugesunds Vegard Skjerve (t.v) og Haugesunds Kristoffer Haraldseid (t.h). Eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Rosenborg på Haugesund stadion.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund 20170618. En tydelig fornøyd Haugesunds Fredrik Pallesen Knudsen etter kampslutt. Haugesunds Vegard Skjerve (t.v) og Haugesunds Kristoffer Haraldseid (t.h). Eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Rosenborg på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto:

Av

Det er ikke bare økonomiske motiver som gjør at man i kveld er litt VIF-supporter.

DEL

OddstipsKlikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Vålerenga - Haugesund H

ELITESERIEN: Haugesund er nemlig ett av lagene som kan frarøve Brann medalje og plass i Europa. Det vil naturligvis vi som bor i Bergen og følger Brann ikke ha noe av. Så i kveld heier vi på dette laget fra hovedstaden.

Og oddsen på VIF-seier er pen nok den. 2,10 gir en finfin tilbakebetaling om Moa, Grindheim og resten av gjengen klarer å gjøre jobben.

For å gjøre en lang historie kort. Vålerenga har vært en enorm skuffelse denne sesongen. Det ble snakket om gullkamp før sesongen, men de sliter helt i bunnen av tabellen og står i reell fare for å rykke ned. Igjen, for oss som følger Bergen og Brann hadde det jo vært morsomt om så skjedde, men de kan gjerne ta tre poeng mot Haugesund med seg på veien mot 1. divisjon.

Vålerenga har tapt fire av de fem siste kampene sine. Ny stadion på Valle har ikke ført til bedre poengfangst, men i forrige hjemmekamp mot Brann kom omsider den første seieren i den nye storstuen etter to strake hjemmetap mot Sarpsborg.

Det så også veldig bra ut i 60 minutter i forrige kamp borte mot Stabæk. To mål av Christian Grindheim så ut til å gi tre kjærkomne poeng, men i løpet av kampens siste halvtime snudde Stabæk 0-2 til 4-2.

Toppnivået til Vålerenga er det lite å si på. Når det har klaffet har det sett veldig bra ut, men det har gått lang tid mellom hver gang. To seire på de siste ti er lite hyggelig lesning for laget som på papiret skal være blant de beste i Norge.

Vålerenga har en knallsterk hjemmestatistikk fra møtene med Haugesund, og har vunnet åtte av ti oppgjør i hovedstaden. Med andre ord, dette er en perfekt anledning til å snu skuten.

Haugesund kjemper som nevnt om medalje, men har vært fryktelig ustabil på bortebane, noe 5-1-6 er et greit bevis på. Araberne skal naturligvis ikke avskrives. Hvittrøyene har vist strålende høstform, og står med tre seire på de siste fire. I siste kamp før landslagspausen ble det 0-1-tap borte mot Odd.

På en kupong ville jeg nok helgardert dette oppgjøret. Men Vålerenga vært i driten før, senest i fjor, og har en tendens til å ta seg sammen når det begynner å bli kritisk. Det er situasjonen nå i aller høyeste grad. Jeg går derfor for en hjemmeseier, med 250 kroner innsats. Spillstopp 1855.

Vårt tips:

Vålerenga - Haugesund 2,10 - 3,25 - 3,05 H