SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

2,00 i odds på den regjerende mesteren

Dundalk viser strålende form!

Dundalk viser strålende form! Foto:

Av

Når Dundalk og Shamrock Rovers møtes er det ingenting som heter hjemmefordel.

DEL

OddstipsLandslagspausen gjør fortsatt sitt utslag på oddsprogrammet. I kategorien Fotball er det et magert utvalg, men vi har funnet én kamp vi mener det skal være mulig å tjene penger på.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Shamrock Rovers - Dundalk B

De siste årene har det vært en noe spesiell utvikling i oppgjørene mellom Dundalk og Shamrock Rovers. Laget med hjemmebanefordel har nemlig en tendens til å tape!

Dundalk har vunnet tre av de siste fire på Tallaght Stadium, hvor Rovers holder til. Senest en knusende 3-0-seier i ligacup-finalen for en måned siden. For ordens skyld, i Irland har ikke ligacupen en fast finalearena. Én av finalemotstanderne får hjemmefordel.

Nå er det omkamp i semifinalen i den irske FA-cupen som står for tur. Det endte 1-1 i motsatt oppgjør på Oriel Park. Ikke et overraskende resultat ettersom Rovers bare har tapt én av de siste fire kampene borte mot Dundalk. Nå er det Rovers selv som får den fryktede hjemmebanefordelen.

Shamrock Rovers er det mestvinnende laget i irsk fotball. De har vunnet rekordmange 17 seriemesterskap og hele 24 FA-cup-pokaler. Også det er rekord. Men det begynner å bli lenge siden forrige gang. Rovers har ikke løftet FA-cup-trofeet siden 1987, og på de siste 30 årene har det bare blitt tre seriemesterskap. Klubben var dominerene på 80-tallet og i tiåret før og etter 2. verdenskrig. Ikke så ulik en viss rødkledd klubb på Merseyside i England.

Dundalk er regjerende seriemester, og vinner de i kveld blir det reprise av fjorårets FA-cupfinale. Cork City har allerede vunnet sin semifinale, og jakter sin andre strake cupseier. Rovers på sin side jakter sin første finale siden 2010.

Det har vært store nivåforskjeller i den irske ligaen. Cork er suveren serieleder og trenger bare ett poeng for å sikre tittelen tre serierunder før slutt. Åtte poeng bak følger Dundalk, og 13 poeng bak der igjen kommer Shamrock på 3.-plass.

Dundalk spilte som kjent mot Rosenborg i kvalifiseringen til Mesterligaen i sommer, og skal på papiret ha et sterkere lag enn Rovers. Begge lag er formsterke, men så var det altså denne hjemmefordelen, eller ulempen.

Rovers har bare maktet å vinne tre av de siste seks hjemmekampene sine. Dundalk på sin side har ni bortekamper på rad uten tap, hvorav syv har endt med seier.

For dem som måtte lure. Det irske landslaget spilte kamp i går, men ingen av spillerne i troppen spiller til daglig i den irske ligaen.

Dundalk er bookmakernes favoritt. Det kan jeg si meg enig i. 250 kroner innsats. Spillstopp 2040.

Vårt tips:

Shamrock Rovers - Dundalk 3,10 - 3,05 - 2,00 B