SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi satser på laget til Juan Mata

Juan Mata eier en del av Real Oviedo.

Juan Mata eier en del av Real Oviedo. Foto:

Av

Real Oviedo har ikke de største stjernene på banen, men har defintivt de største stjernene på eiersiden.

DEL

OddstipsBare seks kamper på onsdagsprogrammet man kan spille på som singeltips. Heldigvis er landslagspausen over, og snart er forhåpentligvis valgmulighetene flere.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Real Oviedo - Tenerife H

Spansk Segunda Division. Real Oviedo var på 90-tallet en brukbar klubb på øverste nivå. De spilte europacup og hadde topp internasjonale spillere i stallen. Det kostet, og det kostet for mye. På grunn av økonomiske problemer ble klubben degradert til nivå fire i Spania. Høsten 2015 var klubben tilbake på nest øverste nivå for første gang på 13 år.

Real Oviedo har flasket opp et knippe imponerende spillere. Santi Cazorla, Juan Mata, Michu og Adrian Lopez startet alle sin karriere hos Los Azules. Da Real Oviedo holdt på å gå konkurs i 2012 kjøpte de alle aksjer for å redde klubben. Det gjorde også en av verdens rikeste mann, Carlos Slim. Mexicaneren, som har en formue på svimlende 430 milliarder kroner, sitter i dag med aksjemajoriteten i klubben.

Slim har ikke satt i gang noen storsatsing, men Real Oviedo har klart å etablere seg på nest øverste nivå i Spania. Comeback-sesongen endte i en 9.-plass, og i sesong nummer to klatret de én plassering til 8.-plass.

De har fått en brukbart start på den nye sesongen, og ligger midt på tabellen. Det ble 2-3-tap i åpningskampen hjemme mot Rayo Vallecano, men Oviedo slo tilbake med to seire og to uavgjorte på de neste fire. De siste par ukene har det gått litt tråere, med tap og to uavgjorte. Men det var på bortebane.

Sett bort fra åpningskampen har Oveido vært sterke hjemme, og har 2-1-0 på de tre siste i egen lekegrind. Det passer bra når de tar imot et av ligaens svakeste bortelag.

Tenerife ligger på en 5.-plass med tre poeng mer enn Oveido. Men laget fra den populære feriebyen har tatt nesten alle poengene sine hjemme. Etter 3-0-seieren borte over Barcelona B har det blitt tre strake nederlag på fremmed gress.

Real Oviedo har ikke bare hjemmebanefordelen, de har også det psykologiske overtaket. Siden opprykket i 2015 har de vunnet tre av de fire møtene med Tenerife.

Her går jeg for en hjemmeseier. Faren for uavgjort er også tilstede. Real Oviedo har tross alt spilt fire uavgjorte på åtte kamper, men tre av poengdelingene har altså vært på bortebane. 250 kroner innsats. Spillstopp 2055.

Vårt tips:

Real Oviedo - Tenerife 1,90 - 2,90 - 3,45 H