Gå til sidens hovedinnhold

Søndag kan du bli med til Holåsen i Lillomarka

Holåsen er Lillomarkas nest høyeste topp, 440 m.o.h.., men et sted hvor svært få legger turen. Turkameratene Nittedal Turlag ønsker å gjøre dette området av marka bedre kjent.

Derfor inviterer Turkameratene Nittedal Turlag på tur til Holåsen søndag 12. september. Oppmøte er på Slattum skole kl. 10.00. Turen er ca. 15 km lang og tar ca. seks timer.

Turen går fra Slattum skole, og følger gamle stier opp til Høyfjellsmyra. Her lå Høyfjellsbakken, .som har en spesiell historie. Vi passerer Skredderudtjernet og følger lysløypa videre til Kjulstjern og Sørskogen. Fra Sørskogen går turen vestover i tett skog til Holåsen, 440 m.o.h., Lillomarkas nest høyeste topp, men uten utsikt.

Videre går vi ned til speiderhytta ved Vennervann, hvor det blir matpause. Her er en minneplate over tre speidere som ble henrettet i 1944. Herfra går turen korteste sti ned til Lilloseter. Videre går vi til Dalbekk, et hyttefelt på ca. 60 hytter. På en av hyttene kan vi på et skilt lese at SIS-radiostasjonen «Olga» opererte her høsten 1944.

Herfra går vi stien ned til Skredderudtjernet, hvor vi under Vinstralinja tar til høyre og følger stien til Masjørgengruva. Her ble det først på 1900-tallet lett etter kobber. Husk å ta med lommelykt hvis du vil gå inn i gruva! Derfra følger vi lysløypa til Slattum skole.

Kommentarer til denne saken