– Disse gutta gir alt og er bare helt fantastiske. De kommer til å nå langt, spår en stolt hovedtrener, Malin Andersson.

Heier på hverandre

Lag fra store deler av landet deltok i Bø, og fra Nit-Hak stilte J10, G12 og to lag i J12. Det er alltid gøy når flere lag fra klubben deltar på samme cup, for lagene følger hverandres kamper og heier hverandre fram.

For de aller yngste var det kamper uten resultat, men J10 år spilte gode kamper med herlige prestasjoner og stor iver. Jenter 12 stilte med to lag, og leverte sterke finter og skudd, gode målvaktsredninger og tøffe tak i forsvar. Det ene laget kom til 8.delsfinalen, mens det andre gikk helt til kvartfinalen.

– Fantastisk angrepshåndball

12-årsgutta til Nit-Hak spilte solide kamper på lørdag, og vant med klare sifre (5-6 måls differanse) mot Spind, Vålerenga og Sinsen/Refstads 2. lag. Spind hadde vunnet de fleste av kampene sine denne sesongen med god margin, men Nit-Haks gutter ble for tøffe for Farsund-laget.

– Gutta våre spilte fantastisk angrepshåndball, og kjørte på med full fart, styrke, dueller og lagspill. Og i forsvar jobbet de etter hvert bedre og bedre sammen utover i cupen, og i mål hadde vi dyktige målvakter som denne helga sto helt fantastisk, forteller Andersson.

Helt jevnt i semien

Etter de gode kampene lørdag ble Nit-Hak puljevinner og gikk direkte til semifinalen på søndag. Der ventet Sinsen/Refstads 1. lag, som gutta tidligere har tapt stort mot. Men Nit-Hak hadde vokst siden forrige møte, både i centimeter og ferdigheter, og takket for sist med å gi Oslo-laget knallhard motstand. Nit-Hak førte an hele kampen, men ble hentet inn igjen i siste sekund.

Dermed fortsatte kampen i sudden death i noen nervepirrende minutter. Lagene spilte seg til gode sjanser på begge sider, men keeperne vartet opp med reaksjonsredninger i tigerklassen. Nit-Hak-keeper Arian Hild reddet til og med to straffer i disse avgjørende minuttene! Da det kun gjensto 20 sekunder av ekstraomgangen gikk Nit-Hak i angrep for siste gang. Etter finter og pasninger fikk de et gjennombrudd og satte seiersmålet (12-11) i aller siste sekund.

Vant sølv og vant som lag

I finalen ventet Tønsberg-laget Vear. Også her fulgte lagene hverandre som hund og katt gjennom hele kampen, og på sidelinja heiet supporterne fra Nittedal høylytt og «vant» sin supporterkamp. På banen endte det imidlertid med knepen seier 12-10 til Vear.

– Dessverre var det ikke vår tur til å stikke av med gullet denne gangen, men vi vant som lag, og vi vant sølvet. Jeg er så enormt stolt over prestasjonen til gutta, for dette kostet, ikke minst mentalt. De vil så inderlig vinne, og det å spille en finale med dette trøkket lærer de utrolig mye av.

– Noe av det jeg er aller mest stolt av er at vi er ETT lag. Hver og en av spillerne leverer hundre prosent og tar store steg, og det gjør meg så glad at vi har denne bredden i laget, sier trener Andersson. Hennes filosofi er å dyrke frem hele laget, og løfte frem alle spillerne, slik at hver og en utvikler seg og blir gode håndballspillere. Det er slik vinnerlag bygges.

Plass til flere på laget

– Jeg anbefaler alle i Nittedal å prøve seg på håndball, både gutter og jenter. Det er en herlig og tøff sport, og vi har et godt og inkluderende miljø. Gjennom håndballen får barn og unge oppleve både mestring og utfordringer, og de får venner og minner for livet. Vi vil gjerne ha deg med på laget vårt, sier Malin Andersson, og oppfordrer håndballnysgjerrige til å ta kontakt med klubben.

Malin er fra Sverige, har lang erfaring som profesjonell håndballtrener og er utdannet mastercoach innen håndball. I tillegg til å være trener for 12-årsgutta trener hun også damelaget i 2. divisjon sammen med Ellen Bredal Oftedal. Med seg i trenerteamet på G12 har hun islendingen Sigurdur Gudmundsson og nittedølene Kirsti Djupeng Levin, Tom-Erik Øverby og Kjersti Rønning Haug.

De forteller at med Malin som hovedtrener har kvaliteten på håndballæringen blitt maksimal, og guttelaget har hatt en rivende utvikling siden nyttår. Og ikke minst har laget det gøy sammen, på tvers av ulike skoler i bygda. Guttene er født i 2009, og i tillegg har de med fem gutter født i 2010.