Elin Langdahl i Trollveien på Rotnes vil gjerne ha tips fra folk i området som ser en svart, grå og hvit hannkatt.

– Han stakk ut rett før det voldsomme regnet og tordenværet mandag ettermiddag, sier Elin til Varingen tirsdag formiddag.

Katten heter Smokey og er elleve måneder gammel. Den er både chipet og kastrert og blir beskrevet som en pratekatt som er svært sosial. Den har dessuten en liten knekk ytterst på haletippen.

– Den har aldri vært lenge ute før. Nå skal vi snart på ferie, så jeg er litt stresset for at den ikke kommer hjem. Sannsynligvis er den i nærheten, sier Elin.

Hun har satt ut ei kasse og mat til den, i håp om at Smokey skal innfinne seg.

Etterlysing av katten er lagt ut på nettstedet dyrebar.no. Der ligger det også ute melding om en grønn undulat i Ilabakken på Gjelleråsen som har vært savnet siden fredag.

– Undulaten min pleier å sitte i stua, for den liker ikke å være inni buret hele tida. Hun fløy ut terrassedøra fredag morgen. Barna mine gråter for henne, skriver Farzana Waheed.

Eierne sier til Varingen tirsdag formiddag at de har fått tips om en grønn undulat i Lillestrøm som de skal sjekke ut. De har tidligere fått tips om en undulat på Veitvet, men den viste seg å være blå.

Den grønne undulaten fra Ilabakken heter Mango og er bare noen uker gammel. Det er en hunfugl, forteller eierne.