Slattumhallen er en lagkake med hint av bitter glasur

Redaktør Tor Hjelset

Redaktør Tor Hjelset

DEL

MeningerElever og foreldre jubler for Slattumhallen. Endelig ga politikerne ordre om å komme i gang med byggeprosjektet. Hallen er en real lagkake av ulike fortrinn for nærmiljøet, der flere funksjoner finner sin form. Elevene får gymsal. Idretten får treningsflater. Foreldrene får kortreist trening. I tillegg kan det være rom for aktivitet av ren sosial karakter. Alle disse lagene smaker godt.

Mellom lagene ligger det likevel noen hint av bismak. Det har tatt tid. Lang tid. Sju årganger av førsteklassinger har gjennomført hele barneskolen siden det første forslaget kom opp i 2007. Debatter om beliggenhet, størrelse, innhold og prislapp har bølget fram og tilbake. I mellomtiden har behovet i skolen og idretten blitt prekært.

Halldekningen er en annen bismak. Vi henger etter sammenlignet med andre kommuner i regionen. Hvis vi tar med Slattumhallen, der første spadetak fremdeles ligger fram i tid, ligger vi på nivå med gjennomsnittet i Akershus - i 2017. Vi ligger altså minst fire år etter nabokommunene. I mellomtiden har de realisert nye prosjekt. Spørsmålet er hvilket nivå vi skal ligge på når det gjelder å huse lokale turnere, klatrere og håndball- og innebandylag.

Det tredje laget av småbitter glasur ligger på rådmannens bord. Han signaliserer tydelig at han ikke har råd til alt. Allerede i høst gikk rådmannen inn for store innsparinger på kommunebudsjettet. Samtidig lurer et berg av potensielle utgifter i horisonten. Vi har ennå ikke fått de endelige regningene etter høstens leirskred på Li og vårens omfattende koronatiltak. Oppe i lia lurer en annen formidabel millionregning. Høldippelen er en elsket badeperle men også en gammel demning. Kommunen har fått beskjed om å ta gigantregningen hvis badeperlen skal bestå.

Skolebehovsplanen som sist uke gikk ut på høring har lite å by på for Søndre. Slattumhallen representerer alt søtt som er å oppdrive der. Holumskogen skole har alt for god plass. Med hall og overkapasitet, ser rådmannen for seg at han ikke trenger å bygge så mye mer i Søndre, som nye gymfasiliteter på Ulverud.

La oss glede oss helhjertet over Slattumhallen. Likevel spørs det om ikke gleden ved den ene barneskolen blir til sorg ved den andre.

Artikkeltags