Det har vært en rolig natt i Nittedal, men politiet har hatt nok å gjøre ellers på Romerike. Gjennom natten har det vært slåsskamper, råkjøring og krangling.

Slo politibil

Klokken 00:30 slo en mann i 30-årene fra Flateby i Enebakk til en politibil ved Lillestrøm Torv.

– Det var ingen synlige skader på karosseriet, så mannen ble bortvist fra Lillestrøm sentrum til 08:00, sier operasjonsleder Terje Skaftnes til Romerikes Blad.

Et kvarter senere kom det inn et ønske om bistand fra vekterne på Martins i Lillestrøm. En 18 år gammel mann fra Lørenskog hadde fått beskjed om at han ikke var ønsket på baren som har 20-årsgrense, men nektet å forlate stedet. Han samarbeidet med patruljen og forlot stedet.

Ville slåss

01:15 kom det inn melding fra publikum om at det var utført skadeverk på et busskur i Sørholtvegen på Jessheim. Innringer meldte om tre gutter og en jente. Politiet fant en knust rute på busskuret, men til tross for søk i nærområdet fant de ikke personene.

– Nettene begynner gjerne med meldinger fra Lillestrøm, så tar Jessheim over, sier Skaftnes.

På Sundbytunet på Jessheim fikk politiet beskjed om at en ansatt ønsket bistand. Den ansatte hadde en gjest som var vanskelig og ønsket å slåss med de andre gjestene. Da patruljen kom frem var mannen i 20-årene fra Råholt mulig å snakke til, og fikk beskjed om å holde seg unna Jessheim sentrum til 08:00.

02:30 kom det melding om en person som prøvde å komme seg inn på forskjellige utesteder på Jessheim uten hell. Personen ble bortvist til 08:00.

Gruppeslagsmål

Tilbake i Lillestrøm ble det igjen meldt om politibehov 02:45, da de måtte bortvise en mann i 20-årene fra Gjerdrum fra Fuser bar. Mannen var overstadig beruset og fikk beskjed om å holde seg unna Lillestrøm til 08:00.

Ved stengetid ble det ampert på Martins. Klokken 03:30 fikk politiet beskjed om slåssing. Da de kom frem til stedet viste det seg at to grupperinger slåss med hverandre. Det hele skal ha begynt med at én fra hver gruppering begynte å slåss, før andre grep inn. Da patruljen kom var det ingen skader, og det ble ingen reaksjon fra politiets side.

– Det er mulig det blir anmeldelse i ettertid, sier operasjonsleder Skaftnes.

De involverte var tre menn i trettiårene fra Fetsund, Strømmen og Lillestrøm, og en mann i 20-årene fra Oslo.

Nektet å betale

Klokken 05:20 måtte politiet hjelpe en drosjesjåfør som slet med å få betalt for drosjeturen han hadde fullført. En truende drosjepassasjer i 40-årene fra Drammens-området nektet å gjøre opp for seg. Politiet fikk roet ned partene, og drammenseren betalte til slutt for turen.

Kvelden ble avsluttet med et oppdrag nord for Jessheim, på en Esso-stasjon. Her ble det meldt fra om tre menn som lagde kvalm inne på stasjonen og nektet å gå. Det endte med at en mann fra Ullensaker i 20-årene og en mann i 20-årene fra Lørenskog ble bortvist fra stedet.

– Det har vært en del utfordringer med ordensforstyrrelser og fyll, konkluderer Skaftnes.