Neste års «pin-up»-kalender fra historielaget er klar

KALENDEREN ER KLAR: Leder Tom Christophersen i Nittedal historielag forteller at kalenderen for 2020 nå er i salg for 100 kroner. Ringer du ham og bestiller får du den også tilkjørt.

KALENDEREN ER KLAR: Leder Tom Christophersen i Nittedal historielag forteller at kalenderen for 2020 nå er i salg for 100 kroner. Ringer du ham og bestiller får du den også tilkjørt. Foto:

Historielagets kalender for 2020 er nå i salg og bestiller du per telefon får du den til og med tilkjørt. Du kan henge den på veggen, men bildene og historiene om Nittedals skoler fra 1835 til 1960 har ellers lite å gjøre med pin-up`s.

DEL

– Temaet for neste års kalender er skolene våre fra 1835 til 1960. Vi tar for oss de to skolene i Hakadal og de tre som var i Nittedal i den perioden, forteller historielagets leder Tom Christophersen.

Det vil si skolene fra Nes til Holm. Kalenderen er sirlig dekorert med bilder og tekst. Bildene er selvsagt av selve skolene, men det er også flere bilder av mennesker i ulik aktivitet i tilknytning til skolene. De som tror at det er en pinup kalender fordi den kan henges på en knagg, spiker eller nål på veggen tar dessverre feil. Her er det høyst sømmelig og lærerikt innhold rundt kommunens skoler.

For de som ikke er kjent med det nå aldrende begrepet pin-up, legger vi følgende forklaring fra Store Norske Leksikon (SNL):

– Pin-Up, bilde av (seksuelt) tiltrekkende eller berømt person som (kan) slås opp på veggen av beundrere.

Kalenderen har kommet ut mer enn et kvart århundre, og med varierende tema hver gang. Den er i år er trykket i et opplag på 600 eksemplarer. Prisen er 100,- kroner og inntektene går til drift av Nittedal historielag.

– De som vil bestille kan ringe meg på 99 54 25 89. Da kjører vi den også hjem til deg, sier Christophersen.

De som ellers er ute og handler i bygda kan kjøpe kalenderen i Lille Pernille, på Biblioteket, i bokhandelen eller hos Nybrent.

Artikkeltags