Østre Toten Skilags flotte anlegg i Karidalen huset mange skiskyttere fra Østlandet til konkurranse i sprint og supersprint sist helg, og fra Nittedal Skiskytterlag stilte sju løpere. Lørdag var en krevende dag med regn og mye vekslende vind. Søndag var værgudene mer på lag.

Eneste feilfrie

For Nittedal Skiskytterlag ble sølvmedaljen til Thelma O. Gaarder på supersprinten helgas høydepunkt. Hun var den eneste i klassen K17 som ikke måtte besøke strafferunden etter fire skytinger. Dette er meget sterkt med tanke på at hun først startet med skiskyting som 15-åring.

Det er dessuten hennes første sesong med børsa på ryggen, og hun må dermed skyte to av seriene stående. Selv om ligg-seriene var bunnsolide var det på de to siste seriene med stående skyting hun virkelig imponerte treneren, og kanskje konkurrentene.

Måtte ha ekstraskudd

De to andre sølvmedaljene sørget Henrik Omland for at ble med hjem til Nittedal. På lørdagens sprint var det lite å gjøre med Martin Ringli fra Øystre Slidre i Valdres, men sølvet ble vunnet med god margin.

Søndagens sprintfinale med fellesstart ble en skikkelig thriller hvor G15 startet sammen med G16. Tobias Gigstad Bergene, også han fra Valdres, og Henrik gikk sammen inn til andre skyting. Henrik måtte bruke to ekstraskudd for å få ned den siste blinken, mens Tobias fylte uten bruk av ekstraskudd. Da fikk han den nødvendige luka for å sikre seieren i G15.

Begge G15-gutta imponerte imidlertid ettersom de ut fra siste skyting lå foran alle G16-gutta. Inn mot mål kom det imidlertid en G16-løper imellom Tobias og Henrik, som innimellom trener sammen på Tobias' hjemmebane i Skrautvål.