Nittedøler tjente mest

RIK PÅ KREDITTKORT: Freddy Syversen hadde ei inntekt på 60,4 millioner kroner i fjor.

RIK PÅ KREDITTKORT: Freddy Syversen hadde ei inntekt på 60,4 millioner kroner i fjor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De to personene på Romerike som hadde høyest inntekt i fjor, er begge bosatt i Nittedal; Freddy Syversen (58) og Roar Tessem (61).

DEL

Freddy Syversen tjente 60,4 millioner kroner, viser skattelista. I september i år gikk han av som daglig leder i kortselskapet EnterCard Norge, etter 15 år i stillinga.

Syversen er på forretningsreise i India og har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Stor på kredittkort

Syversens gamle arbeidsgiver EnterCard tilbyr kredittkort og forbrukslån. Selskapet håndterer 800.000 kredittkort i Norge. Konsernet eies av Swedbank og Barclays Bank og er organisert slik at regnskapstalla ikke vises i offentlige norske registre.

På 1990-tallet var Syversen fotballformann i Gjelleråsen IF, men det var definitivt ikke der han la seg opp penger.

Den solide inntekta sammen med ei formue på 23,6 millioner gjorde at Syversen i fjor betalte 28,4 millioner kroner i skatt.

Gründer i olje

Nummer to på inntektslista for Romerike er også fra Nittedal; Roar Tessem. Han er tidligere direktør i Det Norske Oljeselskap, og i 2007 var han med å etablere oljeselskapet Spring Energy, som senere ble solgt med stor fortjeneste.

Oljegründeren bosatt på Skillebekk tjente 38,6 millioner kroner i fjor og betalte 12,9 millioner i skatt, viser skattelista.

Topplisten for Nittedal kommune inntektsåret 2016
Nr. Navn Født Sorter: Inntekt Skatt Formue
Nr. Navn Født Sorter: Inntekt Skatt Formue

Artikkeltags