Gå til sidens hovedinnhold

Har du husket å betale restskatten?

Artikkelen er over 2 år gammel

En halv million lønnstakere og pensjonister må huske å betale restskatten før 20.august hvis de vil unngå forsinkelsesrenter.

27. juni fikk fire millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret sitt. En halv million av dem fikk i gjennomsnitt 19.400 kroner i restskatt. Fristen nærmer seg for de som må betale skyldig skatt.

– Det lønner seg å overholde fristen for betaling av restskatt. Hvis du ikke betaler i tide, løper det forsinkelsesrenter fra forfall fram til du betaler, sier Jannicke Valbrek, seksjonssjef for kundeservice i Skatteetaten.

For de som fikk over tusen kroner i restskatt, deles summen opp i to fakturaer. Fristen for å betale den første er 20. august, og for den andre er fristen 24. september.

For de som fikk skatteoppgjøret sitt 15. august eller ennå ikke har mottatt det, er fristen for å betale første faktura 3 uker etter datoen skatteoppgjøret ditt var klart, og den andre fakturaen åtte uker etter. Du må betale restskatten, selv om du har endret skattemeldingen din etter fristen eller har klaget.

– Den beste måten å unngå restskatt på til neste år er å sjekke at opplysningene i skattekortet er riktig. De som vet at de har hatt endringer i økonomien så langt i år, eller kommer til å få det framover, bør endre skattekortet, sier Jannicke Valbrek. (ANB)

Kommentarer til denne saken