Ramp og pølsevev på låven

KULT: Alexander Aas Olsen (10) og Thomas Aulisether (10) syntes at sparkesykkelkurset var skikkelig kult, og får servert pølser i pausen av Maya Marie Moland (8).

KULT: Alexander Aas Olsen (10) og Thomas Aulisether (10) syntes at sparkesykkelkurset var skikkelig kult, og får servert pølser i pausen av Maya Marie Moland (8). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sist helg var det duket for Nittedals første skateboard- og sparkesykkelkurs, i regi av Nittedal Rulleklubb og initiativ- taker Morten Moland.

DEL


Truls-Jarle Hansen

truls@varingen.no

42 unge og håpefulle kursdeltakere møtte opp, og profesjonelle utøvere i begge grener loset barna trygt og morsomt igjennom de i alt fire kursene som ble avholdt i løpet av lørdag og søndag.

Barna var høyt og lavt, og lek var i fokus da de fikk lære seg både nye triks og «uskrevne» regler. Samspillet mellom alle kursdeltakerne i alderen fra 5 år til 12 år var helt unikt ifølge de innleide kompetente instruktørene Jan-Thore Jay Nilsen, Lars Michelsen og Audun Grudt Leine, i tillegg til Moland selv.

Forskjeller

Moland sammenlikner og beskriver forskjellen på denne type uorganisert idrett med

organisert idrett. Han forteller at i den organiserte idretten er alt aldersbestemt; spiller man fotball, så spiller man kun både med og mot sin egen aldersklasse. Mens i skating og sparkesykkelmiljøet er det verdifull læring i å ha et godt sosialt samspill med de som er både yngre og eldre enn seg selv. At en

8-åring kan lære et triks av en 12-åring, uten at noen ber noen om å gjøre det, eller at en

6-åring kan gi tips til en 9-åring på et triks hun kan, er veldig lærerikt for et barn. Det å vise, og få gjensidig respekt på tvers av ulike aldre og kjønn er en viktig del av denne sporten, og skaper verdier i små barns oppvekst som er et flott utgangspunkt for livet videre, uten at man nødvendigvis må melde seg inn i en klubb for å oppleve ting sammen med andre.

Miniramp på låven

Nittedal Rulleklubb hadde for anledningen satt opp en miniramp inne i låven ved siden av Nittedal kirke, og ser at interessen og rekrutteringen til denne typen av uorganisert idrett er stor, så lenge det tilrettelegges riktig for barn og unge.

Moland jobber til daglig med å holde foredrag og konsulentrådgivning for kulturenheter og kommuner over hele landet, med nettopp tilrettelegging av skateanlegg som spesialkompetanse. Han hjelper skate/rulleklubber over hele landet å organisere seg såpass at de kan bli berettiget for spillemidler og finansiering av små og store skateanlegg. Han sier at kommunene virkelig har åpnet øynene for uorganisert idrett, og at de får god hjelp på veien av kulturminister Linda Hofstad Helleland i sitt arbeid for å tilrettelegge for det uorganiserte.

Dette har vært en hjertesak for Hofstad Helleland i lang tid, og resultatet er ifølge Moland et fantastisk engasjement blant Norges kommuner som virkelig åpner opp for tilrettelegging av slike arenaer for barn og unge.

Skateanlegg på gang

Nittedal Rulleklubb har fått 550.000,- av Sparebankstiftelsen for å bygge skateanlegg i Nittedal, og kommer til å bygge et rulleanlegg på Sentralidrettsanlegget på Rotnes så fort snøen smelter i 2018. Moland sier det har vært en god prosess for å få dette på plass, og at NIL har vært utrolig imøtekommende så langt, men det gjenstår noen møter og signaturer før man kan begynne å bygge noe.

I og med at finansieringen er på plass, så vil dette komme barn og unge til gode på vårparten. Klubben har allerede nesten 300 følgere på facebook siden deres «Nittedal Rulleklubb», som gleder seg til anlegget blir realisert.

Artikkeltags