Gå til sidens hovedinnhold

Skal lage Norges første drikkeflaske av hundre prosent resirkulert plast

Artikkelen er over 2 år gammel

Men flaskene blir dyrere å produsere enn vannflasker laget av nyplast.

Ringens skal begynne å produsere alle Imsdalflasker i 100 prosent resirkulert materiale.

– Vi er svært stolte og veldig fornøyde med endelig å kunne tilby forbrukerne den første flasken som er laget av 100 prosent resirkulert plast. Dette markerer også starten på vår ambisiøse plan om å bytte ut 50 prosent av plasten i flaskene våre med resirkulert plast, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed i en pressemelding.

I pressemeldingen forteller Røed at hovedgrunnen til at produsentene i svært stor grad velger å bruke ny plast i stedet for resirkulert plast er prisen. Den minst miljøvennlige plasten er ifølge Røed langt billigere enn resirkulert plass.

– Det betyr at det er dyrere for oss å produsere Imsdal-flasken nå enn det var tidligere. Vi vil likevel beholde den samme prisen ut til kundene, sier Røed.

Røed forteller i pressemeldingen at det har tatt to år å utvikle flasken av 100 prosent resirkulert plast.

– Det har vært en komplisert prosess å utvikle denne nye 100 prosent resirkulerte Imsdal-flasken. Den har akkurat de samme gode kvalitetene som en flaske av ny plast, sier han.

Ifølge Infinitum, som driver den norske panteordningen, vil Ringnes spare 1500 tonn CO₂ årlig ved å erstatte ny plast med 100 prosent resirkulert plast i alle Imsdal-flaskene. Det tilsvarer CO₂-utslippet fra 1300 biler i et helt år.

Ifølge pressmeldingen blir Imsdal-flasken den første og eneste drikkeflasken i handelen i Norge som består av 100 prosent resirkulert plast.

Imsdal ble for øvrig lansert under OL på Lillehammer for 25 år siden.

Ringnes har sitt hovedsete på Gjelleråsen.

Kommentarer til denne saken