Ringens skal begynne å produsere alle Imsdalflasker i 100 prosent resirkulert materiale.

– Vi er svært stolte og veldig fornøyde med endelig å kunne tilby forbrukerne den første flasken som er laget av 100 prosent resirkulert plast. Dette markerer også starten på vår ambisiøse plan om å bytte ut 50 prosent av plasten i flaskene våre med resirkulert plast, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed i en pressemelding.

I pressemeldingen forteller Røed at hovedgrunnen til at produsentene i svært stor grad velger å bruke ny plast i stedet for resirkulert plast er prisen. Den minst miljøvennlige plasten er ifølge Røed langt billigere enn resirkulert plass.

– Det betyr at det er dyrere for oss å produsere Imsdal-flasken nå enn det var tidligere. Vi vil likevel beholde den samme prisen ut til kundene, sier Røed.

Røed forteller i pressemeldingen at det har tatt to år å utvikle flasken av 100 prosent resirkulert plast.

– Det har vært en komplisert prosess å utvikle denne nye 100 prosent resirkulerte Imsdal-flasken. Den har akkurat de samme gode kvalitetene som en flaske av ny plast, sier han.

Ifølge Infinitum, som driver den norske panteordningen, vil Ringnes spare 1500 tonn CO₂ årlig ved å erstatte ny plast med 100 prosent resirkulert plast i alle Imsdal-flaskene. Det tilsvarer CO₂-utslippet fra 1300 biler i et helt år.

Ifølge pressmeldingen blir Imsdal-flasken den første og eneste drikkeflasken i handelen i Norge som består av 100 prosent resirkulert plast.

Imsdal ble for øvrig lansert under OL på Lillehammer for 25 år siden.

Ringnes har sitt hovedsete på Gjelleråsen.