(RB): To personer er nå funnet i skredet og bekreftet omkommet i skredkatastrofen i Gjerdrum. Åtte personer er fortsatt savnet.

Innsatsleder Roy Alkvist i Øst politidistrikt bekrefter funn av en ny person til pressen rett før klokka 14.

– Det er gjort et funn av en person som dessverre er bekreftet omkommet. Jeg har ikke anledning til å kunne si noe om verken kjønn eller alder. Det må vi komme tilbake til senere, sa politiets innsatsleder Roy Alkvist.

Han forteller at funnet ble gjort etter markering av hundeekvipasje, og at de har hatt bistand fra brannvesenet for å hente personen ut.

– Vi jobber intensivt videre med eventuelle markeringer som blir gjort, og vi har fortsatt håp om å finne overlevende. Det er gjort funn ut fra de sannsynlighetsberegninger som vi gjorde i natt i forhold til hvor søket er satt inn i dag, sier Alkvist.

Ingen av de omkomne er ennå identifisert.

Det var fredag rundt klokka 14.30 at den første personen ble funnet i skredet. Fredag kveld sa politiet at de håpet obduksjonssvar allerede lørdag.

– Jo før, jo bedre. Er vi heldige kan vi ha svaret i morgen, sa operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til VG fredag kveld.

Politiet håper at obduksjonen kan gi pårørende en avklaring, men også bidra i etterforskningen.

– Denne personen er jo hentet fra et bygg. Men er det vedkommende som bor i bygget eller ikke? Får vi disse svarene, kan vi da lese hvordan massen har drevet med ting. I en slik konstellasjon i kvikkleire, kan mye bli blandet inn i hverandre, sier Marstad.