Gå til sidens hovedinnhold

Sender ut farevarsel: – Nå må folk feste trampolinene sine

Artikkelen er over 1 år gammel

Trær som faller over veien og løse trampoliner som fyker gjennom lufta er noe av det du må regne med i løpet av dagen i dag.

Vindkastene som har vært varslet ser ut til å bli kraftigere enn antatt, og torsdag morgen sendte Meteorologisk institutt ut gult farevarsel for vind over store deler av Østlandet, inkludert Romerike.

Det er ventet sterk vestlig vind og kraftige vindkast på omkring 20 meter i sekundet.

Sikre løse gjenstander

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Martin Granerød anbefaler folk å sikre løse gjenstander, ikke minst trampoliner.

– Det er faktisk et stikkord for dagen i dag, å sikre trampolinene. Vinden kan lett komme under dem og løfte dem opp, sier han. De sterke vindkastene vil også kunne gjøre at tre faller over veien i løpet av dagen.

Veldig lokalt

– Det spesielle med slik vestlig vind er at den slår ut veldig lokalt. Det kan være nesten vindstille ett sted, og ikke så langt unna kan vinden slå til voldsomt, forklarer han.

Allerede i skrivende stund klokken 09.00 er det kraftig vind flere steder på Romerike, og den er ventet å øke på utover formiddagen, så så å løye igjen utover mot kvelden.

Kommentarer til denne saken