Gå til sidens hovedinnhold

Seks store stemmer og høy gåsehudfaktor

Pust er ensbetydende med vokal vellyd og lave skuldre. Førstkommende tirsdag synger vokalensemblet for første gang i Nittedal.

Konseptet «Julero» har blitt en god tradisjon for mange nordmenn. Hver desember de siste ti årene har nemlig PUST turnert over hele landet med denne konserten. Julealbumet med samme navn har av kritikere blitt betegnet som «En juleplate for evigheten». Aftenposten har da også plassert det på listen over de 10 julealbumene gjennom tidene som de mener du bør ha i samlingen din. Der er Pust i eksklusivt selskap med blant andre Elvis, Frank Sinatra og Bugge Wesseltoft.

Lovprises

I sin anmeldelse av «Julero», skrev Aftenpostens anmelder: «Sekstetten Pust arrangerer låtene selv, med vokalprestasjoner fnugglette som nysnø. Her står gledesgysene i kø og gir garantert julestemning.» I fjor kom vokalgruppens sjette album, «Lengt etter lys», bestående av både nykomponerte og mer kjente julesanger. Albumet fikk toppscore av amerikanskje RARB, The Recorded A Cappella Review Board– og ble fremhevet som ett av årets album.

«Lengt etter lys» fikk også overstrømmende tilbakemeldinger i hjemlandet: «Det er altså en så vanvittig vakker klang i og av PUST både individuelt – og ikke minst kollektivt, at hvis ikke julefreden senker seg under avlytting av Lengt etter lys, så bør man nesten søke profesjonell hjelp.», skrev Nettavisens Tor Hammerø.

Unik opplevelse

En av signaturlåtene til Pust er «I et lite hus», en leken og egenprodusert julesang, men Pust synger både tradisjonsrike og nyere låter. Pust omtales som noe unikt innen nordisk vokalmusikk. Ensemblet er kreative i sine tolkninger av egne og andres komposisjoner, inspirert av viser, jazz og folkemusikk. De seks ulike stemmene skaper en mektig og leken samklang som både bergtar publikum og gir senkede skuldre.

Daglig leder i Kulturverket Flammen legger ikke skjul på at hun har store forventninger foran tirsdagens konsert: - Pust har juleturnert i mange år, men dette er første gang at denne fantastiske vokalgruppen er hos oss. Dette har vi gledet oss til i nærmere et år, sier Mariann Torsvik.

Kommentarer til denne saken