Etter to år med koronapause ligger det an til nasjonaldag av godt gammelt merke rundt om på bygdas skoler i morgen tirsdag 17. mai.

* Se programmene nederst i saka

Størst endring blir det i Hakadal, der hele bygda for første gang møtes til felles arrangement på Elvetangen. Toget går fra Hakadal kirke klokka 10.00 og ankommer Elvetangen skole klokka 11.00. Blant annet blir det holdt en stor tautrekkingskonkurranse med jenter mot gutter og barn mot voksne.

Også på Rotnes er det ny arena, om enn ikke like radikalt ny som i Hakadal. Lokaliteten er nye Nittedal ungdomsskole. Leder Per Kolstad i 17. mai-komiteen mener kapasiteten skal være god.

– Vi har mye benkeplasser, og vi har effektivisert logistikken, så vi håper og tror at alle som kommer skal få ei fin 17. mai-feiring, sier Kolstad.

Rotnes skolekorps har tradisjonen tro ansvaret for feiringa på Rotnes.

I Søndre er det «desentralisert» feiring med arrangementer på alle de tre barneskolene; Slattum skole, Ulverud skole og Holumskogen skole.

Dagen avsluttes med en times festforestilling for hele bygda i Kulturverket Flammen fra klokka 17.00 til 18.00.

Vi tar med at værvarselet for dagen er det aller beste; med sol fra morgen til kveld, flau til svak vind og ikke mer enn 16 til 17 grader i skyggen, altså ypperlig bunadstemperatur.

Her er programmene for de enkelte skolene, sortert fra sør til nord, hentet fra Nittedal kommunes nettsider: