Det opplyste fungerende ordfører Inge Solli i kommunestyret da han besvarte et spørsmål fra MDGs Anne Hilde Røsvik. Hun lurte på om det var mulig for kommunen gjennom biblioteket å kjøpe inn noen flere bøker på ukrainsk, spesielt for barn, og låne ut eller gi i gave til Glittre mottak.

Solli opplyste at Glittre i juni fikk en bokpakke fra Cappelen Damm med seks barnebøker oversatt til ukrainsk. De fikk fire esker med fulle sett, og har lagt dem ut så de er tilgjengelig for beboerne. Ukrainaskolen på Kirkeby har også et sett med barnebøker på ukrainsk. Disse bøkene er til bruk i klasserommene, men er i hovedsak oversettelser av norsk litteratur.

Biblioteket vil også ha mulighet til å skaffe spesifikke bøker som er ønsket fra ukrainere fra Nasjonalbiblioteket, men akkurat nå er det svært begrenset tilgang på disse bøkene.

– Nittedal bibliotek har imidlertid fått låne en hylle med variert utvalg av ukrainske bøker til barn og voksne fra Nasjonalbiblioteket for en begrenset periode. Biblioteket distribuerer i tillegg en brosjyre på ukrainsk fra Nasjonalbiblioteket, og Glittre har lagt ut info på Facebook til beboerne om dette, opplyste Solli.