Rødt protesterer på å bli utestengt fra viktig informasjon!

KRITISK: Atle Skift reagerer på at Rødt, som eneste parti, ikke fikk informasjon om siktelsen mot ordføreren før saken eksploderte i media.

KRITISK: Atle Skift reagerer på at Rødt, som eneste parti, ikke fikk informasjon om siktelsen mot ordføreren før saken eksploderte i media. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fredag 19. juni var formannskapet i Nittedal hasteinnkalt til et møte i kommunestyresalen. Temaet var ikke nevnt i møteinnkallelsen. Senere kom det jo frem at temaet var siktelsen mot ordfører Hilde Thorkildsen for grov korrupsjon. Ved at formannskapet var innkalt, og ikke kommunestyret, ble vi i Rødt som eneste kommunestyreparti ekskludert fra informasjon.

KrF er i utgangspunktet heller ikke representert i formannskapet, men da KrFs Øyvind Nerheim er vararepresentant for Hilde Thorkildsen, ble partiet representert i formannskapet. Dermed er realiteten at Rødt, som eneste parti, ikke fikk informasjon om siktelsen mot ordføreren før saken eksploderte i media.

Det ble riktignok sendt ut mail tirsdag morgen til hele kommunestyret, men denne kom ikke oss i hende før etter at saken ble kjent i media. Så realiteten står fast.

Etter vår mening er det uakseptabelt og et demokratisk problem at man på denne måten har avskåret et av kommunestyrets partier fra informasjon i en så alvorlig sak. Dersom hensikten var å begrense muligheten for lekkasjer, finnes det mange måter man kunne ha sørget for at alle partiene ble informert.

Vi kan vanskelig se dette som noe annet enn bevisst å holde oss utenfor. Saken blir ikke mindre alvorlig ved at det i formannskapets møte ble tatt opp fra andre partier om ikke Rødt også burde vært invitert/informert. Dette ble avvist av fungerende ordfører.

Hvorfor, fungerende ordfører, ble Rødt holdt utenfor et så viktig møte?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken