Forrige uke var det boklansering på Rockheim i Trondheim, med mer enn 200 i salen. På scenen hadde forfatterne selskap av flere Prudencere, blant andre selveste Åge Aleksandersen. Nå har turen kommet til Nittedal, Flammen og Lillesalen – med sterke lokale krefter.

Unikt musikkverk

«The Hairy Fairies – Day-by-Day» er en dagbok-hyllest til Prudence, det mest populære rockebandet i Norge på starten av 1970-tallet. Basert på nitid gjennomgang av skandinaviske aviser og samtaler med bandmedlemmene har forfatterne Børge Skilbrigt og Erland Alexander Heir visualisert Namsos-bandets opp- og nedturer.

Forfatter Erland Heir har for øvrig vært bosatt i Nittedal de siste tiårene. Hobbymusikeren er kjent for Varingens lesere som svoren Donaldist. Han har også engasjert seg i lokalt kulturliv, blant annet med mangeårig styreinnsats i Trollskogen Teater og kulturhusstiftelsen.

Lørdag ettermiddag snakker forfatterne om arbeidet med den første dagboka som er gitt ut om et norsk band noensinne. Boka om Prudence veier 2,6 kilo, så det er nok å snakke om! Litteraturformidler i Nittedal bibliotek, Elise Salmi, leder samtalen med de to forfatterne. I tillegg kommer professor Hans Weisethaunet innom for å si noe om musikken til Prudence.

Kortreist trønderband

– Vi kan jo ikke ha et bokbad om Prudence uten å by på trønderrock, så derfor tok vi kontakt med trønder og lokal trubadur Bernt Wangberg. Han har med stor entusiasme satt sammen et band, bestående av både trøndere, skaptrøndere og ikke-trøndere, til og med en bergenser! De har for anledningen øvd inn noen Prudence-låter, så her det bare å glede seg, sier kulturhusleder Mariann Torsvik.

Hun håper og tror at mange stikker innom Flammen lørdag ettermiddag, og presenterer arrangementet som et slags kinderegg:

– Her blir man kjent med en del av norsk rockehistorie, dedikerte forfattere som har nedlagt tusenvis av timer i et morsomt og litt nerdete bokprosjekt. Dessuten får man altså noen av de mest kjente Prudence-slagerne i ny tapning, med seks profilerte nittedøler på scenen, sier kulturhusleder Torsvik.

Hun legger til at arrangementet er gratis, og at det også blir boksalg med signering.