– Men med sol, godt humør og medlemmer som står på fra morgen til kveld, samt masse god ridning, er det ingen sak å avholde et vellykket stevne for store og små fra fjern og nær, sier Susanne Remåd i rideklubben.

Gulrøtter og epler

19 ekvipasjer fra klubben stilte til start. Velstelte, pyntede ryttere og hester skinte om kapp med sola inne på arenaen. Det ble høstet mang en rosett og verdifulle erfaringer. Noen var til start for første gang, mens andre har lang rutine og erfaring innen sporten.

Masse smil og glede, super ridning, nerver i høyspenn, heiing og støtte, samt noen tårer - mest av glede, men også noen skuffelser - blir det på en slik dag. Kaker, toast og litervis av kaffe ble konsumert i kafeteriaen, og det vanket naturligvis både gulrøtter, epler, kos og ros på de firbente treningspartnerne og bestevennene.

Stort miljø

– Vi har et stort og flott hestemiljø i Nittedal kommune. Her deltas det aktivt i konkurranser i sprang, dressur og feltritt, samt at vi har noen ekvipasjer i kjøring og distanse. Vi har utøvere i alle aldre og på mange ulike nivåer, og vi har ryttere som koser seg med hest på tur i skog og mark.

– Felles for oss alle er hestens betydning som venn, trenings- og turpartner, og som et vesentlig element i hverdagen. Alle som har glede av og med hest er velkomne i Nittedal Rideklubb - en klubb som har satt likeverd, mestring og glede i fokus, sier Remåd.

Tidkrevende

Et godt samspill og kommunikasjon mellom hest og rytter tar tid og engasjement å utvikle, og det er ingen tvil om at det ligger utallige timer med stallarbeid, tid sammen med hesten, samt i salen, bak enhver konkurranse. I ridning konkurrerer gutter og jenter, gamle og unge på lik linje - noe som gjør sporten unik og med et samhold på tvers av alder og kjønn.

– Vi i Nittedal Rideklubb viser gjerne frem vår fine sport og livsstil, og oppfordrer alle til å ta turen innom et stevne ved anledning. Vi byr på spenning, glede og vakker ridning. Følg oss gjerne på Instagram (nittedalrideklubb) for å se mer av oss og det vi driver med, oppfordrer Susanne Remåd.