I 10 år har Nittedals-ungdom gledet fattige barn i Ungarn: – Årets leir var den beste til nå

ILDSJEL: Henriette Andersen er blant Nittedals-ungdommene som har vært med i prosjektet i mange år. Her med en av de ungarske barna på årets leir.

ILDSJEL: Henriette Andersen er blant Nittedals-ungdommene som har vært med i prosjektet i mange år. Her med en av de ungarske barna på årets leir. Foto:

Prosjekt Takknemlighet, som arrangerer leir for fattige barn, kom nylig hjem fra den 10. leiren i historien.

DEL

Noe av det Utekontakten også arbeider med, er Prosjekt Takknemlighet. De veileder en gjeng ungdommer fra Nittedal, som hvert år arrangerer sommerleir for fattige og vanskeligstilte barn i Ungarn. I år ble leiren holdt for 10. år på rad!

116 barn deltok på leiren, der de fikk kose seg med aktiviteter ved Balatonsjøen. Fire ungdommer fra Nittedal deltok: Andreas Nannestad, Lars Erik Sørensen Dalbakk, Henriette Andersen og Eivind Eljevåg. Line Søiland og Geir Rommen fra Utekontakten var med.

– Årets leir var kanskje den beste vi har hatt til nå! Vi hadde mange en til en-samtaler med barna, og fikk nær kontakt med dem. det var mye lek, kos og moro - men også mye alvor, tunge og vonde historier, forteller Søiland. Utekontaktens leder har vært med i alle årene med leir.

– Hva er det som gjør det så givende å holde på med dette?

– Det mest givende er å se hvordan ungdommene våre fra Nittedal vokser på oppgaven, og å se hvor viktig det er for dem å være med på dette.

På sommerleiren er det aktiviteter som bading, forming og dansing. Det er også ballspill og markedsdag.

– I år prøvde vi også noe nytt, "Dragon Boat", og det syntes alle var veldig moro, forteller Søiland.

PÅ LEIR: Utekontakt Geir Rommen (t.v.) sammen med Nittedals-ungdommene: Andreas Nannestad, Lars Erik Sørensen Dalbakk, Henriette Andersen og Eivind Eljevåg. - samt noen av barna.

PÅ LEIR: Utekontakt Geir Rommen (t.v.) sammen med Nittedals-ungdommene: Andreas Nannestad, Lars Erik Sørensen Dalbakk, Henriette Andersen og Eivind Eljevåg. - samt noen av barna. Foto:

Artikkeltags