Leveringstiden på pass kan nå være oppe i to og en halv måned, melder politiet onsdag ettermiddag. Det har fått reiselystne nordmenn til å innse at den planlagte utenlandsferien kanskje kan ryke.

Mange har i kjølvannet av dette kontaktet If og Europeiske Reiseforsikring.

– Mange pass har ligget godt gjemt i skuffen siden før pandemien, og mange av disse har naturlig nok utløpt siden forrige reise. Da passer det selvfølgelig veldig dårlig at leveringstiden på nye pass er vesentlig lengre enn normalt. Derfor er det naturlig nok mange som kontakter oss nå, sier kommunikasjonsdirektør og reiseekspert Andreas Handeland i If og Europeiske Reiseforsikring i ei pressemelding:

– Dette er grunnen til at vi gjennom mange uker har oppfordret kundene våre til å sjekke utløpsdatoen, slik at man ikke havner i en situasjon der man står uten et gyldig pass i ferien.

Nå er det mange kunder som tar kontakt og lurer på om de får erstattet reiser som må avbestilles på grunn av den lange ventetiden på pass.

– En forsikring skal dekke akutte og uventede hendelser. Et utløpt pass regnes ikke som en slik hendelse, selv om den ekstra lange leveringstiden nok kommer overraskende på mange av oss, sier Handeland.