– Mandag blir en spennende dag, både for oss og abonnentene, sier journalist Liv Seiff.

– Da begynner vi å plusse artikler på nett. Da vil alle som går inn på varingen.no se at en del av artiklene har fått et lite plusstegn på seg. Det er artikler som er pluss for dem som er abonnent. Som bare du kan lese.

Siden Varingen lanserte ny nettavis og ny papiravis i slutten av oktober har vi fått mange gode tilbakemeldinger. Ikke minst fordi det er så mye å lese på nettsiden vår.

Tett på lokalsamfunnet

– Det kommer det fortsatt til å være, sier journalist Anja Drangsholt. – Nå legger vi ut alt vi skriver fortløpende. Forskjellen er at du må være abonnent for å lese alt. Nå har du en veldig god grunn til å bli abonnent. Vi går tett på lokalsamfunnet og fanger opp det meste av det som skjer her. enten det er nyheter, politikk eller en juletrefest som skal dekkes.

Papiravisa kan du også lese i pdf-versjon som e-avis på nett. Det kan du til og med gjøre kvelden før du får papiravisa i posten.

– Og det er jo ekstra kjekt hvis du er ute og reiser og er langt borte fra postkassa også. Varingen kan du "bla" i uansett, sier Liv Seiff.

Ikke på mobil og nettbrett enda

Nettsakene finner du selvsagt også på mobil og nettbrett.

Noen barnesykdommer henger fortsatt igjen. Foreløpig må du vente enda litt til før du kan lese e-avisa på mobilen og nettbrettet.

– Det er noe vi jobber intenst med. Inntil videre må du nøye deg med å lese på en PC eller MAC-skjerm. Alle sakene kan du jo også lese på varingen.no etter hvert som vi legger dem ut. Og Varingen i papir kan du jo også kose deg med på bussen eller toget til byen, sier Liv Seiff.

Lag deg aID bruker med en gang

Alt du som abonnent må gjøre er å lage deg en aID bruker.

Sånn gjør du det:

- Gå til Varingen.no/registrer

- Velg: Lag ny bruker

- Registrer navn, mobil, epost og fødselsdato

Hvis du ikke har registrert noen mailadresse eller mobil på abonnementet ditt så må du gjøre det aller først.

– Har du noen som helst problemer - ikke vær redd for å ringe vårt superhyggelige Kundesenter på 32 27 70 90. De kan enda mer om dette enn oss, men spør gjerne, sier Liv Seiff.