Høyre har de to yngste i det nye kommunestyret

UNGE BLÅ: Det nye kommunestyrets to yngste representanter; f.v. Andine Knudtson (25) og Susan Bakke (33).

UNGE BLÅ: Det nye kommunestyrets to yngste representanter; f.v. Andine Knudtson (25) og Susan Bakke (33). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den yngste nykommeren blant de faste medlemmene i Nittedal kommunestyre er Susan Bakke (33) fra Høyre.

DEL

Susan er datter til mor si, Ann Kristin Bakke, listetopp for Høyre og den etter ordfører Hilde Thorkildsen som fikk flest personstemmer i årets kommunevalg.

Susan kom inn som åttende og siste Høyre-representant ved hjelp av 42 personstemmer og 1 slenger. Høyre-politikeren jobber til daglig som fagutviklingssykepleier ved Aker sykehus.

– Jeg synes det er veldig hyggelig å bli valgt inn og å ha fått den tilliten. Jeg tror jeg kan bidra med mye med min bakgrunn som sykepleier, skriver Susan Bakke i ei tekstmelding til Varingen.

Hun har i inneværende periode vært vararepresentant, men er den yngste nykommeren og den nest yngste totalt sett når vi ser på de 29 faste medlemmene. Den yngste er Andine Knudtson (25), som sikret gjenvalg på Høyres liste med 48 personstemmer og 2 slengere.

Høyres toppkandidat Ann Kristin Bakke er fornøyd med å ha kommunestyrets to yngste på sitt lag.

– De unge er opplagt en styrke i politikken. Samlet sett i kommunestyret skulle jeg ønske vi hadde et bredere aldersspenn, fra 18 til 80 år, sier Bakke senior.

Bare nesten for AUF

Arbeiderpartiet har det mest aktive ungdomslaget her i bygda og kunne fort fått den mest ungdommelige partigruppa. Men det holdt bare nesten. Kristin Johnskareng (20) og Milla Skaug Ødegaard (20) havnet på de to plassene bak partiets sist mandat, som gikk til Iren Beisvåg. AUF-leder Kristin Johnskareng manglet to fattige personstemmer for å ha blitt valgt inn.

De andre representantene i det nye kommunestyret som er under 40 år, er Frps Helge Fossum (35), Sps Kristoffer Øksne (36), Aps Rune Kyllenstjerna (37) og SVs Ida Cathrine Ruud (38).

Alle under 70

I den andre enden av skalaen finner vi Vidar Myhre fra Miljøpartiet De Grønne og Arnt Kristoffersen fra Høyre, som begge ble 67 år i år henholdsvis i april og juni. Tredje eldst er SVs Dag Westhrin (65), og deretter følger Frp-duoen Erland Vestli (64) og Stein-Tore Madsen (64).

Hoveddelen av representantene er mellom 40 og 60 år, og snittalderen i det nye kommunestyret er på drøyt 49 år. Det er et halvt år yngre enn det avgående kommunestyret.

Kjønnsfordelingen er ikke like god nå som sist. I 2015 ble det valgt inn 15 menn og 14 damer. Nå er det 17 menn og 12 damer.

I forrige kommunestyre var seks av åtte representanter fra Høyre damer, nå er fordelingen 4-4. Arbeiderpartiet hadde fordelingen 4-4 sist, nå er det fire damer og tre menn.

Fremskrittspartiet hadde ei dame blant sine fire sist, men nå er det tre menn som utgjør gruppa. Rødt kommer inn med en mann og Kristelig Folkepartis mann, Øyvind Nerheim, fortsetter.

Mennene fra Miljøpartiet De Grønne og Sosialistisk Venstreparti får med ei dame i gruppa, og Venstre, som hadde to menn og ei dame sist, har nå en av hver. Senterpartiets ene dame får imidlertid selskap av to menn i den nye kommunestyregruppa.

Artikkeltags