Nittedøl leder Akershus KrF

LEDERSKIFTE: Nittedølen Arne Willy Dahl avløser Ingunn E. Ulfsten fra Gjerdrum, som leder i Akershus KrF.

LEDERSKIFTE: Nittedølen Arne Willy Dahl avløser Ingunn E. Ulfsten fra Gjerdrum, som leder i Akershus KrF.

Artikkelen er over 1 år gammel

Arne Willy Dahl er valgt til ny leder i Akershus KrF. Han avløser Ingunn E. Ulfsten fra Gjerdrum.

DEL

Den nyvalgte fylkeslederen har vært aktiv i nittedalpolitikken i en årrekke og er for tiden også leder av Nittedal KrF. Arne Willy Dahl (68) har tidligere vært blant annet generaladvokat for Forsvaret og statsadvokat.

Akershus fylke skal om ikke lenge gå inn som en del av det nye Viken storfylke. Dette innebærer også sammenslåing av partilagene - noe den nyvalgte fylkeslederen vil få mye med å gjøre. Men enda viktigere er innholdet i det politiske arbeidet, understreker Arne Willy Dahl:

Det er tegn i tiden på at Vestens sivilisasjon trues av oppløsning ved at våre verdier settes under press og at grupper i samfunnet ser på hverandre som fremmede – kanskje også som fiender. Limet som holder samfunnet sammen, svikter. En slik utvikling må KrF motvirke.

– Samtidig må arbeidet for reduksjoner i utslipp av klimagasser skjerpes. Dette tilsier at tanken om en tredje rullebane på Gardermoen bør skrinlegges. Og bevaring av en beboelig planet og et menneskevennlig samfunn bør være overordnede mål for vår politikk, sier Arne Willy Dahl.

Den nyvalgte fylkeslederen fikk med seg en nittedøl til i fylkesstyret; Kari Anne Karlsen, som representerer KrF Kvinner.

Artikkeltags