(Avisa Oslo) «Vi får mange klager på støy fra politihelikopteret i området. Vi har vurdert det som nødvendig å benytte helikopteret på oppdraget. De jobber for å redde et liv», skrev operasjonssentralen på Twitter rundt klokka 00.30 mandag.

Operasjonsleder Vidar Pedersen forklarer at den aktuelle redningsaksjonen ble igangsatt etter at en eldre mann med demens ikke hadde kommet hjem etter en gåtur. Mannen forlot sitt hjem rundt klokka 16. Familien hans hadde lett uten å finne ham, og politiet fryktet at det hadde tilstøtt ham noe.

– Vi visste ikke hvor han var, og sendte en god del patruljer for å lete. I en slik setting er helikopter til uvurderlig hjelp, sier Pedersen til Avisa Oslo

Han har ikke tall på hvor mange klager som kom inn, men omtaler antallet som «betydelig». De aller fleste av klagerne var forståelsesfulle da politiet forklarte bakgrunnen for støyen, ifølge operasjonslederen.

– Vi er klar over at helikopteret lager en del støy, men samtidig: det er faktisk et liv vi skal redde, sier Pedersen.

Mange privatpersoner bidro i søket etter mannen, og til slutt fant en av dem mannen vest for Øvrevoll galoppbane.

– Mannen hadde da vært ute i over ni timer, sannsynligvis uten inntak av mat og drikke. Derfor fant vi det nødvendig å frakte ham til legevakta, sier Pedersen.

Samtidig takker operasjonslederen for det store, positive engasjementet på Røa og Oslo vest.

– Det er veldig godt å vite at folk stiller opp og bryr seg, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til Avisa Oslo.