(Romerikes Blad)

– Vi fikk melding om feststøy fra Sørumsparken i Lillestrøm natt til søndag. En patrulje ble sendt til stedet, men de sprang i alle retninger når politiet kom til stedet. De politiet fikk kontakt med, ble bedt om å forlate stedet, forteller operasjonsleder Kjetil Ringseth til Romerikes Blad.

Dette var ikke den eneste festen som måtte avsluttes av politiet.

Avsluttet flere fester

Ringseth ramser opp festligheter i private boliger på Fjellhamar, Nittedal, Sørlie, Lillestrøm og Kjeller. Alle fikk besøk av politiet med beskjed om å avslutte festen.

– Det er mest festbråk vi har fått telefoner om, ikke brudd på smittevernsregler. Jevnt over virker det som at det har vært få meldinger forbundet med brudd på smittevernsregler denne gangen, forteller Ringseth.

Promillekjøring og stjålne skilt

Lørdagens alkoholinntak fikk imidlertid noe alvorligere konsekvenser for enkelte festløver. Politiet kom over en sjåfør i 30-årene på Sørumsand, som var mistenkt for promillekjøring. Patruljen stanset bilen for kontroll.

– Karen var ruset, og det ble oppdaget at skiltene på bilen var blitt stjålet. Han ble tatt med til legevakten for en blodprøve og saken vil bli anmeldt.

En annen sjåfør ble stanset uten gyldig førerkort på Jessheim. Her var det ikke mistanke om promillekjøring, men mannen i 20-årene anmeldes for å ha kjørt uten gyldig førerkort.