Lensmann tre dager i uka

Artikkelen er over 1 år gammel

Politimester Steven Hasseldal (bildet) lovte i desember at lensmannskontoret i Nittedal ikke skulle legges ned. Nå anbefaler en arbeidsgruppe å holde åpent kun tre dager i uka.

DEL

I forslaget om hvilke lensmannskontorer som skulle beholdes kom det i fjor fram at både Nittedal, Lørenskog og Nes skulle legges ned.

Etter en stor mobilisering av lokalt ble det lovet at tjenestestedene skulle ha tilnærmet samme bemanning fram til 2020.

Nå anbefaler en intern rapport fra arbeidsgruppen rundt nærpolitireformen i Øst politidistrikt at både Nittedal og Nes tjenestesteder skal holde dørene lukket to av fem dager i uka.

– Føler meg lurt

– Jeg føler meg lurt. Vi er blitt lovet tilnærmet samme bemanning fram til 2020. Åpningstiden er for lav for å kunne håndtere politiets hverdag for Nittedals innbyggere, sier ordfører Hilde Thorkildsen.

– Arbeidsgruppen har i sin rapport lagt til grunn det de mener er den beste disponeringen av ressursene i sin helhet, men dette rokker ikke ved vår lovnad om at det skal være tre åpningsdager, sier politimester Steven Hasseldal.

Fakta

Slik blir nye Politi-Romerike:

  • Skedsmo politistasjonsdistrikt: Skedsmo, Rælingen, Lørenskog og Nittedal (eget tjenestested). 130.968 innbyggere.
  • Ullensaker politistasjonsdistrikt: Ullensaker, Nannestad og Gjerdrum. 53.794 innbyggere.
  • Eidsvoll lensmannsdistrikt: Eidsvoll, Hurdal og Nes (eget tjenestested). 48.267 innbyggere.
  • Aurskog-Høland lensmannsdistrikt: Fet, Sørum, Aurskog-Høland og Rømskog. 45.964 innbyggere.

Artikkeltags