Årsregnskap og budsjett

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Livets minnebok blir stadig tjukkere, spekket med store og små hendelser; jobb, kor, familieliv og høytider. Gleder og sorger, og snøen som falt i fjor. 52 ganger har jeg feiret bursdag og jul. Jeg har født to barn og begravd to foreldre, myst mot sommersola hvert eneste år og gledet meg like mange ganger over høstens første snøfall. En drøss med hverdager har det vært. Dem er det flest av i livet og derfor viktig å sette farge på. Nå ligger unge 2018 foran meg, med flunka nye dager og nye muligheter. Igjen er det tiden for å ta årsregnskapet og lage nytt budsjett for eget liv.

Hverdagene mine fikk preg av en ny og gild farge i begynnelsen av februar i fjor. Da fikk jeg uventet, og til min store glede, fast engasjement i Varingens redaksjon – på en ukes varsel. Ikke vanskelig verken å bestemme seg eller svinge seg, når journalist er det jeg aller helst vil være. Å jobbe i lokalavis er stas hvis du er nysgjerrig og glad i folk. Jeg er begge deler. Så er jeg i hvert fall som menneske godt på vei kvalifisert til å være journalist. Med nettstudier på si og kolleger som villig deler kunnskap og erfaring, er jeg i en evig læringsprosess. Jeg digger det! Nye, blanke avisark skal fylles to ganger i uka. Kanskje du som nå leser, er blant dem som skal bidra med din historie i løpet av året. I så fall gleder jeg meg til å høre deg fortelle.

Jeg har også noen nyttårsforsetter, eller drømmer, om du vil. Et budsjett forsiktig for livet mitt i 2018, bare med gjøremål og aktiviteter som variabler i stedet for penger. Det er 360 dager igjen å fylle; 52 helger, påske, sommerferie, og fremfor alt en drøss med hverdager. Litt skal jeg sette på kontoen for måloppnåelse – den med juleflesk og kondis som omvendt proporsjonale størrelser. Dessuten skal noe på kontoen for være-god-mot-andre ved at jeg får en ny bruker å være besøksvenn for. Min forrige gikk bort i året som var.

Årets første fredagskveld skal jeg fylle med glede over at det er atten år siden jeg ble mor for annen gang. Gratulerer med dagen, jenta mi!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags