Album til besvær

Journalist Truls-Jarle Hansen

Journalist Truls-Jarle Hansen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

En gang for lenge, lenge siden, den gang telefonen var montert i veggen og sms var sparing med skattefradrag, hadde vi noe som het filmrull. Denne måtte leveres i en fotoforretning. Man fikk en liten papirbit til kvittering og beskjed om å komme igjen om en uke. Det var alltid litt spenning i lufta når vi skulle innom fotografen for å se på bildene.

De senere årene kunne man velge vekk de dårlige bildene, men i starten betalte man for ”full pakke”. De gode bildene havnet i album, og familiens 6-åring syntes lenge det var stas å følge med på dette. Men etter hvert våknet egoet. Hvorfor var det bare moderen som skulle ha et album?? Maset ga resultater, jeg fikk mitt eget album med en del av de refuserte bildene.

Moderen var medlem av turngruppa i Grorud IL, og en høstkveld hadde hun invitert 3-4 turnvenninner for at de skulle se på bildene fra gymnastradaen i Basel. Far var på jobb, så 6-åringen var i fri dressur. Damene satte seg i stua, hadde en trivelig samtale og studerte bildene.

Bilder ja – men JEG hadde jo også noen bilder. Og ettersom de ville se på mors bilder måtte de vel også være interessert i å se på mine!?

Moderen skjønte hva som var i ferd med å skje og prøvde å avverge katastrofen: «Nå er kaffen klar, så vi kan sette oss til bords!» Men venninnene ville naturligvis ikke skuffe den lille gutten med det store albumet.

Så de fikk blinkskudd av moderen uten bein og hode, baken på bestefar da han hentet ved i skjulet på hytta, og et halvt dåpsbilde hvor det ser ut som om faderen holder i enden av en duk. Verst for vertinnen var nok likevel fotoet som enten var tatt i stiv kuling eller etter et besøk hos frisøren hvor permanenten kunne gitt en varig depresjon hvis sveisen hadde forblitt permanent.

Turnvenninnene lot seg heldigvis lede tilbake til kaffen, men moderen ville forsikre seg mot flere «bom-øvelser». Så vi inngikk en avtale.

Jeg fikk mitt første kamera mot løfte om kun å vise bildene for de nærmeste. De aller nærmeste...!

Artikkeltags