– Ove Nyvik er en kjent kulturperson i Nittedal, blant annet som allsidig pianist og kapellmester for en rekke konserter og revyforestillinger, samt egne konserter. Våren 2018 inviterte han noen av sine tidligere elever og samarbeidspartnere til jazzkonsert i Flammen. Resultatet ble stående applaus, og dette ga mersmak!, skriver Mariann Torsvik i en pressemelding.

Nå er Ove tilbake sammen med sin tidligere elev, Live Maria Roggen, som regnes blant landets beste vokalister. Hun startet med fiolin som hovedinstrument, men utdannet seg siden til sanger på jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Karrieren som musiker skjøt virkelig fart på slutten av nittitallet da hun var med på å starte Wibutee og deretter kvartetten Come Shine som raskt ble ett av Norges mest etablerte og velkjente jazzband.

Professor i jazzsang

– Også som soloartist har Roggen gjort seg bemerket, og blitt hedret med Spellemannspris. Hun har undervist på Norges musikkhøgskole siden 2006 og er nå professor i jazzsang, opplyser Torsvik.

På repertoaret under torsdagens konsert står blant annet Duke Ellington-låter, ikke minst «Heaven» som var den aller første Ove og Live gjorde sammen for 35 år siden.

Verdensformat

– Live og Ove har med seg John Pål Inderberg Trio, et prisbelønt ensemble som blant annet har fått toppscore i amerikanske musikkmagasin for sitt siste album, forteller Torsvik.

John Pål Inderberg regnes som en av verdens betydeligste barytonsaksofonister. Med sans for et spontant uttrykk har han turnert i en årrekke og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor. I samspill med Håkon Mjåset Johansen og Trygve Waldemar Fiske har han en fot i Nidelven og en i den amerikanske «cool jazz’en». Denne trioen har sin egen avdeling i konserten torsdag, i tillegg til samspillet med Ove Nyvik og Live Maria Roggen.

Konsertprogrammet består av standardlåter, blant annet en svingende Cole Porter-låt, filmmusikk fra Michell Legrand og et par bossa novaer av Antonio Carlos Jobim – på originalspråket, portugisisk.

– «Snill jazz» er et dekkende begrep for mye av det vi skal spille, og så skal du ikke se bort fra at jeg lurer inn litt klassisk også, røper Ove Nyvik.

KLIKK HER for link til Kulturverket Flammen