Gå til sidens hovedinnhold

Oscar Danielson til Flammen

Torsdag 15. oktober spiller den svenske artisten og uttalte norgesvennen Oscar Danielson i Flammen

Oscar Danielson er sin egen sjanger, og av mange ansett som Sveriges beste tekstforfatter. Etter albumet «Stockholm i mitt hjärta» (2011) med låta «Besvärjelse» har han fått et stadig større publikum, og turnert flittig i hele Skandinavia. Eva Weel Skram har for øvrig gjort en versjon av «Besvärjelse» med norsk tekst og tittelen «Vi Lover».

I november 2014 varmet han opp for Bjørn Eidsvåg i et fullsatt Oslo Spektrum, og det er langt mellom de gangene 9.000 mennesker er så lutter øre som da. Kort tid etter opptrådte han på NRKs «Lindmo», og igjen både begeistret og fascinerte Danielsons låtunivers det norske folk.

Nå kommer den Stockholm-fødte 46-åringen tilbake med et show som fremkaller latter så vel som tårer. Temaet er, selvfølgelig, kvinner. Det er sanger om kjærlighet, fulle av alvor og dypt menneskelige observasjoner, krydret med humoren som er Oscars kjennetegn.

– Det blir småbord med god avstand, og alt ligger an til en festkveld i Storsalen når Oscar Danielson entrer scenen hos oss, sier kulturhusleder Mariann Torsvik.

Kommentarer til denne saken