Gå til sidens hovedinnhold

Onkel P vil ha nittedøler og hakadøler som statister i livestreamen: – Helst noen med rynker og uttrykk!

- Vi trenger noen voksne, hardbarka mennesker til å skape den rette stemningen i livestreamen skjærtorsdag, sier produksjonsleder Dag Christian Klevås Rye i Vier.Live.

Torsdag kveld klokka åtte spiller Onkel P og De fjerne slektningene opp til galskap i en livestream fra Hakadal, kvelden før de slipper ny plate. Sentral i crewet er regissør og nittedøl Mattis Goksøyr. Nå vil de også ha hakadøler og nittedøler som statister.

– For at det skal se fett ut, trenger vi mennesker til å være en del av konsertopplevelsen. De skal være en del av det visuelle uttrykket og et forsterkende element til livestreamen. Vi trenger mennesker som er gamle, hardbarka, slitne, gjerne fulle av tatoveringer, rynkete og uttrykksfulle- eller løse. Folk som med riktig lys, kostyme og sminke ser ut som om de er på et galehus. Vi håper virkelig at lokalmiljøet vil bidra til å gjøre konserten til noe enda bedre, sier produksjonsleder for Vier.Live, Dag Christian Klevås Rye, som er kontaktperson for innspillingen.

Miks av konsert og musikkvideo

Mattis Goksøyr har regissert Vier.Live-konserter før, og sa dette til Varingen i forrige uke:

– Forberedelsene startet for noen uker siden, og det jobbes kontinuerlig frem mot 1. april. For dem som har hatt gleden av å oppleve tidligere Vier.Live-produksjoner, så skjønner de at dette er et helt spesielt format der konsert og musikkvideo blandes til en herlig direktesending.

Mattis er den som står for det visuelle.

– Alt hva gjelder rekkefølge på låtene skjer i samarbeid med bandet, men det visuelle konseptet står jeg for. Det vil si hvordan og hvor vi filmer, med scenografi, lyssetting og hvor alle er til enhver tid.

Fars hjemtrakter

Frontfigur Onkel P, eller Pål Tøien som han heter, har røtter i Hakadal. Påls far er Per Tøien, idrettspolitisk rådgiver i Idrettsforbundet og en legende innen basketsporten i Norge, spesielt i Asker og Bærum. Men han er opprinnelig fra Hakadal.

– Jeg har og hadde stor slekt i Hakadal. Mormor og bestefar bodde på Åneby, og jeg hadde «hver helg» i oppveksten der – og var medlem i Hakadal IL som barn, skrev Per Tøien i en e-post til Varingen forrige uke.

Kommentarer til denne saken