Men det kunne gått galt allerede i 8.delsfinalen mot Polen. Wilkens og Maria Therese Tviberg kjørte ut, men tidene til Timon Haugan og Thea var gode nok til at Norge gikk videre. Marginen ble nesten et sekund

Enda mer dramatikk ble det i kvartfinalen mot Frankrike. Thea satte den beste dametiden, men Alexis Pinturault kjørte glimrende og Frankrike vant også tredje duell. Dermed måtte Wilkens Solheim ikke bare vinne, men kjøre ned på en rask tid. Det holdt - med to hundredelers margin!

Mot Østerrike ble det samme utvikling med seirer til Stjernesund og Solheim, men østerrikerne kjørte raskere i duellene de vant og gikk til finalen med seks tidelers margin.

I bronsefinalen slo Thea Mikaela Shiffrin og Solheim var også raskest, mens Tviberg ble slått og Haugan kjørte ut. Igjen ble tidene avgjørende, og der var Norge fire tideler bedre og sikret bronse.

I den andre halvdelen ble favorittene Sveits og Italia slått ut av Tyskland og USA, og til slutt ble det dermed Tyskland mot Østerrike i finalen. Også der vant lagene to heat hver, men Østerrike ble olympisk mester med en margin på to tideler.